Te Úrjézus, mi lett az igazi ínyencek kedvencéből pár hónap alatt? Egy féltékeny rajongó puffogása következik.

10 780 357

Mármint 10 780 357 néző a Youtube-on.

Jó fél év alatt.

Ez most tényleg megrázott, úgy is, mint az underground magyar cigánypop rajongóját.

Egy marha régen népszerű mulatós örökzöld, a Mert a nézését meg a járását tízezredik újrafeldolgozásáról van szó, ami még csak nem is klip, egy álló fénykép alatt megy a zene. Mégis fél év alatt több lett a nézője, mint amennyi lakosa van az országnak. Csak mert Kis Grófó van azon a fotón.

Advertisement

Az ember mindig féltékeny, ha csípett valakit, aztán puff, egyszerre csak már mindenkinek ő a kedvence.

Advertisement

Volt már ilyen a történelemben, ráadásul engem sem ért váratlanul. A számot idén január 7-én rakták ki, én pedig egy január 19-ei posztomban azt írtam, hogy:

Cigánypopfronton a Kis Grófo ezúttal biztosra ment, és egy örökzöld, a Mert a nézését meg a járását 2015-ös verziójával nyitotta az évet. Ahogy elnézem, hamar meglesz az egymilió néző és az év első magyar Youtube-bombája. Én már négyszer hallottam!

Advertisement

Kis Grófó ekkor persze már jóval népszerűbb volt az átlagos mulatósunderground-sztároknál. Az életvitelszerűen mulatóst hallgató magyarok körében évek óta ő volt a király. De ami idén következett, az ehhez képest is őrület: a korábbi megahiper sláger, a No roxa áj 3 év alatt jutott 17 millió megnézésig, ez hatodannyi idő alatt erős tízesig.

Advertisement

Egy szót sem szólhatok persze a taplófülű milliókra, mert ebben a csodálatosan erős magyar cigánypopmezőnyben is Kis Grófó volt az egyik favoritom nekem is. Pedig micsoda karakterek pörögnek ebben a műfajban! Itt van róluk egy korai, kis példányszámban, garázskiadónál megjelent posztom:

Advertisement

Nem baj, a megkeseredett rajongók még összegyűlhetnek befüggönyzött magánlakásokban, hogy könnyes szemmel tegyék be a lejátszóba az olyan, csak bakeliten létező régi Grófókat, mint A legkirályabb srácnak, Érdi Zoli kisfiának, Rómeónak!

Advertisement

Ezt még a ZG Stúdió adta ki nyírfahengerre égetett 78 fordulatos gramofonlemez formájában, a tízmilliók pedig dögöljenek meg mind!