Több ezer halat mentenek ki egy romos bevásárlóközpontból

Korábban is bejárta már az internetet a bangkoki New World Mall. A thaiföldi plázát 1997-ben zárták be, két évvel később tűz ütött ki benne, és leszakadt az épület teteje.

Az esővíz aztán medencévé változtatta a bevásárlóközpontot, és elszaporodtak a szúnyogok. A helyiek viszont megunták a rovarokat, ezért halakat telepítettek a vízbe.

Advertisement

Arról nincs információ, hogy a halak mennyire fékezték meg a szúnyoginváziót, a turisták körében mindenesetre népszerű lett az állatokkal teli, posztapokaliptikus filmeket idéző épület. Az interneten egyébként is óriási népszerűségnek örvendenek az elhagyatott helyekről, összedőlt épületekről, az ember által emelt építmények pusztulásáról készült fényképek. A műfaj a bájos rompornó (ruin porn) elnevezést is megkapta.

A városvezetésnek azonban a legkevésbé sem tetszik a pláza, és mindaz, ami benne zajlik, ezért óriási hálókkal és vödrökkel próbálják kihalászni a több ezer halat. A híradások közel háromezer pontyról, koi pontyról, tilápiáról és harcsáról számolnak be. Ezeket a kifogásuk után a közeli tavakba és folyókba engednék szabadon.

Advertisement

Az épület tulajdonosától ugyanakkor 10 millió bahtát (kb. 85 millió forintot) követel a városvezetés, hogy lerombolhassák a tizenegy emeletes épületet.

Advertisement

via Gizmodo, io9, DailyMail, CityLab

Share This Story

Get our newsletter