Több 100 millió forintot vesznek el a TV2-től az Éden Hotel-ügy miatt

A Vodafone nem hirdet ott tovább, a társaság a Hír 24 híre szerint amiatt tiltakozik, ahogyan a csatorna az Éden Hotel című műsorban történt erőszakos cselekményhez viszonyult.

Advertisement

Az Éden Hotel egyik szereplőjét néhány nappal ezelőtt a társa meg akarta erőszakolni, majd ordítva sértegette, amikor ellenállt. A történteknek a férfi számára nem lett következménye, a női szereplő viszont megalázó helyzetbe került, társai ki is közösítették.

Számos cikk és blogbejegyzés született arról, hogy a csatorna a történteket reflektálatlanul hagyta, elfogadhatóként beállítva az agresszív erőszakoskodást. A Kettős Mérce azt írta: a csatorna nem pusztán erőszakot, hanem a zaklatás kiskátéjét mutatta be a műsorban. A TV2 elutasította, hogy erőszak történt volna, ezt részben tagadta a női szereplő is a rá nehezedő nyomás miatt, bár a felvételek alapján egyértelmű a helyzet. Végül Yvonne Dederick ügyvezető mégis úgy döntött: belső vizsgálat indul. A Hír 24 azt írja, a műsorban ennek ellenére nincs nyoma, hogy vállalhatatlan volt, ami a képernyőn történt.

Advertisement

A Vodafone ezek után bejelentette: felfüggeszti a TV2-n tervezett hirdetéseit:

A Vodafone mint a TV2 több százmilliós nagyságrendű hirdetője és a magyar társadalom felelős vállalati szereplője kötelességének érzi, hogy megszólaljon ebben az ügyben. A Vodafone állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében.

Advertisement

A TV2-nél százmilliókat költő cég addig nem indít új kampányt és felfüggeszti a jelenleg tervezetteket is, amíg a csatorna nyilvánosságra nem hozza ígért belső vizsgálatának eredményét és nem garantálja világos állásfoglalásban, hogy a jövőben maximálisan tiszteletben tartja és tartatja a női jogokat.

A Hír 24 fenti videóján Spronz Júlia, a párkapcsolati erőszakot elszenvedett nők jogvédelmével foglalkozó Patent Egyesület elnöke mondja el a véleményét az erőszakos esetről.

Share This Story

Get our newsletter