Az év elején fel szoktam írni 6–8 nagyobb feladatot, amit szeretnék abban az évben megcsinálni. Azt hiszem, az idén már az marad, amit mostanáig megcsináltam, úgyhogy itt a publikus számvetés: 7-ből 3 oké, 1 kudarc, 3 elhalasztva.

OKÉ Elköltözni egy másik lakásba

Összepakoltam a hat doboznyi cuccomat, a Poäng fotelemet és a zebrapintyeimet, és elköltöztem egy régi ház padlásáról egy 210 méterrel arrébb álló régi ház padlására. Kábé erre vágytam. A Poäng fotelre az új pecóban semmi szükség.

OKÉ Visszafizetni az anyámnak a pénzt

Tavaly egy kicsit sok időt töltöttem egzotikus desztinációk felkeresésével, ráadásul sűrűn egymás után. Pár repjegyet pont akkor kellett megvennem, amikor már megvettem pár másikat, és kölcsön kellett hozzá kérnem egy köteg pénzt, amit az év elején visszaadtam.

FAIL Végiggyalogolni a Mátra 115-öt

Tavalyhoz képest, amikor a 100 kilométeres gyaloglás előtt pár nappal félmaratont futottam a hegyekben, a Mátrába satnya formában érkeztem, ahol a 100 helyett 124 kilométeres táv, a 2,9 helyett 6,3 kilométer szintemelkedés, és a végeláthatatlan, tésztaszerű sár felőrölték az erőmet: az utolsó 20 kilométer előtt kiestem a szintidőből. Összesen 115 kilométert gyalogoltam szombat reggeltől vasárnap reggelig, ami sajnos nem volt elég.

Advertisement

OKÉ Spórolni több millió forintot

Kamaszkorom óta az idei volt az első év, amikor egyszer sem utaztam sehova repülőgéppel, viszont életemben ez az első év, hogy a végén néhány száz dollárnál több félretett pénzem van. Elképzelhető, hogy van összefüggés. Utoljára 2013. november 3-án ültem repülőgépen, a katari Dohából jöttem haza Budapestre, és hosszan, hosszan bámultam az Ararátot. Elég jól nézett ki, egyszer meg kell néznem közelebbről is.

Advertisement

Három másik tétel volt még a listámon, ezeket változtatás nélkül átvittem 2015 elejére. Majd megírom, ha kipipáltam őket, vagy nem sikerültek.

Ha te is csinálsz ilyen hülyeséget, hogy to-do listát írsz az évre, és nem titkos, írd meg, hogy mit csináltál meg és mit nem!