Illustration for article titled Tíz év börtönt is kaphat az idióta Johnny Depp a kutyái miatt

A színész az ausztrál hatóságokat kijátszva csempészte be a kutyáit a szigetországba – Pistol és Boo ugyan megmenekültek az elaltatástól, de a gazdájuk akár komoly büntetésre is számíthat.

Advertisement

Másfél hete tele voltak a hírek azzal, hogy az Ausztráliában forgató Depp megspórolta kutyáinak a kötelező tíznapos karantént, és amikor lebukott, az ausztrál mezőgazdasági miniszter kilátásba helyezte, hogy amennyiben a két yorkshire terrier 72 órán belül nem hagyja el az országot, elaltatják őket.

Azóta Pistol és Boo visszarepült Amerikába, A Karib-tenger kalózai új részét forgató Depp ellen azonban eljárás indulhat: az ausztrál törvényhozás illetékes bizottsága szerint az ügy nagyon komoly, és amennyiben bíróság elé kerül, a színész akár tíz év börtönt és 340 ezer ausztrál dollár pénzbüntetést (kb. 70 millió forint) is kaphat, bűnsegédlettel vádolt pilótája pedig két évet.

Advertisement

Depp úgy bukott le, hogy a helyi kutyaszalonban készült képek bejárták a Facebookot, és az ausztrál hatóságok nagyon komolyan veszik az állatok behozatalára vonatkozó, szigorú szabályokat. Vélhetően Depp meg fogja úszni valami enyhébb büntetéssel, pedig eklatáns példája volt ez annak, hogy egy filmsztár azt hiszi, az átlagember felett áll.

(via guardian)

Share This Story

Get our newsletter