Titokzatos, értelmetlen üzenettel ijesztené meg Juhász Rogán Antalt

Talán arra céloz a baloldali jelölt, hogy ketté akarja vágni a fideszes frakcióvezetőt? Vagy fele méretűre akarja zsugorítani? Nagy bulinak ígérkezik a választás az V. kerületben!

A rengeteg hátrány mellett azért előnye is van annak, hogy lassan kétpólusúvá válik a magyar politka. Például az, hogy a választások igazi "durr egy pofon, durr egy másik" típusú személyes párbajok formnájában zajlanak az egyes választókerületekben. És mi lehet klasszabb szórakoztató produkció a személyeskedésnél? Mai - ígérem utolsó - juhászpéteres posztunkban a belvárosi Juhász-Rogán-párbajra hívnánk fel az ínyenc közönség figyelmét. Egy egykori könnyűdrog-aktivista és egy jelenkori Louis Vuitton-hátizsákos eredeti tőkefelhalmozó viadala igazán biztató párosítás.

Advertisement

A legutóbbi ütést Juhász Péter vitte be a fent látható, kissé talányos plakáttal. A portrék arányaiból először arra következtettem, hogy a bajnaista jelölt felére akarja zsugorítani Rogán Antalt. Amit ha megtenne, átjelentkeznék a kerületbe és rá szavaznék gondolkodás nélkül. De ez őszintén szólva nem valószínű. Aztán elolvastam a mellé írt szöveget. [Ha a screenshoton nem lenne olvasható, ez áll ott: "Mit nekem 10% csökkentés?! Két lépcsőben 100% csökkentés, az első 50%-ra csak 2014 tavaszáig kell várni." ]

És nem értettem. Aztán a negyedik olvasás után gondoltam, hogy így délutánra a sok netezéstől megzápult az agyam, és egymás után megmutattam a plakátot meg a szöveget Zubreczki és Klág riportereknek, majd Etele dizájnernek. És senki sem értette! Mi az, hogy két lépcsőben? Arra gondol, hogy csak 2018-ban fog nyerni az Együtt? De ehhez képest mi az ötven és száz százalék? 2014-ben összezsugorítja Rogánt, 2018-ben megsemmisíti? Ha a száz százalék a választókerületi Juhász-győzelmet jelenti, az 50 százalék azt, hogy elsőre még kikap? Vagy totális döntetlenre hajtana? Vagy nem kell túlgondolni, és ez igazából annyit jelent, hogy jövő tavasszal szablyával kettőbe vágja a fideszes frakcióvezetőt? Az élet csupa talány, én meg olyan naiv kisgyermekként bolyongok benne, hogy nagyon hálás lennék, ha minél többen írnátok meg, hogy szerintetek mit jelent ez a plakát a mellékelt szöveggel!

Share This Story

Get our newsletter