Tal√°n arra c√©loz a baloldali jel√∂lt, hogy kett√© akarja v√°gni a fideszes frakci√≥vezetŇĎt? Vagy fele m√©retŇĪre akarja zsugor√≠tani? Nagy bulinak √≠g√©rkezik a v√°laszt√°s az V. ker√ľletben!

A rengeteg h√°tr√°ny mellett az√©rt elŇĎnye is van annak, hogy lassan k√©tp√≥lus√ļv√° v√°lik a magyar politka. P√©ld√°ul az, hogy a v√°laszt√°sok igazi "durr egy pofon, durr egy m√°sik" t√≠pus√ļ szem√©lyes p√°rbajok formn√°j√°ban zajlanak az egyes v√°laszt√≥ker√ľletekben. √Čs mi lehet klasszabb sz√≥rakoztat√≥ produkci√≥ a szem√©lyesked√©sn√©l? Mai - √≠g√©rem utols√≥ - juh√°szp√©teres posztunkban a belv√°rosi Juh√°sz-Rog√°n-p√°rbajra h√≠vn√°nk fel az √≠nyenc k√∂z√∂ns√©g figyelm√©t. Egy egykori k√∂nnyŇĪdrog-aktivista √©s egy jelenkori Louis Vuitton-h√°tizs√°kos eredeti tŇĎkefelhalmoz√≥ viadala igaz√°n biztat√≥ p√°ros√≠t√°s.

A legut√≥bbi √ľt√©st Juh√°sz P√©ter vitte be a fent l√°that√≥, kiss√© tal√°nyos plak√°ttal. A portr√©k ar√°nyaib√≥l elŇĎsz√∂r arra k√∂vetkeztettem, hogy a bajnaista jel√∂lt fel√©re akarja zsugor√≠tani Rog√°n Antalt. Amit ha megtenne, √°tjelentkezn√©k a ker√ľletbe √©s r√° szavazn√©k gondolkod√°s n√©lk√ľl. De ez ŇĎszint√©n sz√≥lva nem val√≥sz√≠nŇĪ. Azt√°n elolvastam a mell√© √≠rt sz√∂veget. [Ha a screenshoton nem lenne olvashat√≥, ez √°ll ott: "Mit nekem 10% cs√∂kkent√©s?! K√©t l√©pcsŇĎben 100% cs√∂kkent√©s, az elsŇĎ 50%-ra csak 2014 tavasz√°ig kell v√°rni." ]

√Čs nem √©rtettem. Azt√°n a negyedik olvas√°s ut√°n gondoltam, hogy √≠gy d√©lut√°nra a sok netez√©stŇĎl megz√°pult az agyam, √©s egym√°s ut√°n megmutattam a plak√°tot meg a sz√∂veget Zubreczki √©s Kl√°g riportereknek, majd Etele diz√°jnernek. √Čs senki sem √©rtette! Mi az, hogy k√©t l√©pcsŇĎben? Arra gondol, hogy csak 2018-ban fog nyerni az Egy√ľtt? De ehhez k√©pest mi az √∂tven √©s sz√°z sz√°zal√©k? 2014-ben √∂sszezsugor√≠tja Rog√°nt, 2018-ben megsemmis√≠ti? Ha a sz√°z sz√°zal√©k a v√°laszt√≥ker√ľleti Juh√°sz-gyŇĎzelmet jelenti, az 50 sz√°zal√©k azt, hogy elsŇĎre m√©g kikap? Vagy tot√°lis d√∂ntetlenre hajtana? Vagy nem kell t√ļlgondolni, √©s ez igaz√°b√≥l annyit jelent, hogy j√∂vŇĎ tavasszal szably√°val kettŇĎbe v√°gja a fideszes frakci√≥vezetŇĎt? Az √©let csupa tal√°ny, √©n meg olyan naiv kisgyermekk√©nt bolyongok benne, hogy nagyon h√°l√°s lenn√©k, ha min√©l t√∂bben √≠rn√°tok meg, hogy szerintetek mit jelent ez a plak√°t a mell√©kelt sz√∂veggel!