V√©gre egy j√≥ focisztori! A futballhoz a szurkol√≥khoz , az oldalvonalakhoz vagy a t√∂kmagoz√°shoz hasonl√≥an hozz√°tartoznak a magukat m√°gn√°snak kiad√≥ √°lruh√°s nemzetk√∂zi csal√≥kr√≥l √©s az edzŇĎt√°borban t√∂rt√©nŇĎ r√©szeg vereked√©sekrŇĎl sz√≥l√≥ h√≠rek. Most v√©gre van egy √ļj, minden eddigin√©l rejt√©lyesebb csal√≥s sztori. Ami lehet, hogy tot√°l kamu.

A Manchester United hetek óta nem titkolta, bogy meg szeretné vásárolni Ander Herrerát, az Athletic Bilbao 24 éves középpályását.

Annyira kellett nekik Herrerea, hogy m√©g az is felmer√ľlt, egyszerŇĪen kifizetik a j√°t√©kos kiv√°s√°rl√°si √°r√°t, ami 30,5 milli√≥ font volt. H√©tfŇĎn, az √°tigazol√°si idŇĎszak utols√≥ napj√°n h√°rom f√©rfi √©rkezett a United k√©pviselet√©ben a spanyol labdarg√≥ liga madridi sz√©kh√°z√°ba azzal, hogy ki szeretn√©k fizetni a kiv√°s√°rl√°si √°rat. Amit egyelŇĎre tudni lehet, hogy a h√°rom fick√≥t fogadt√°k az illet√©kesek, bementek az √©p√ľletbe, k√∂r√ľlbel√ľl egy √≥r√°t tart√≥zkodtak ott, majd an√©lk√ľl t√°voztak, hogy megk√∂t√∂tt√©k volna a boltot. Pontosabban aemmit sem lehet tudni, de ez a h√≠r sziv√°rgott ki h√©tfŇĎ este a vil√°gsajt√≥ban.

A BBC Radio Manchester a klubra hivatkozva ezut√°n azt twittelte ki, hogy a h√°rom f√©rfi csal√≥ volt √©s nincs semmi k√∂z√ľk a Unitedhez.

Advertisement

A Guardian szak√≠r√≥ja ugyanakkor √ļgy tudta, hogy az eg√©sz h√°romemberes t√∂rt√©net kamu.

Advertisement

Volt, aki meg√≠rta, hogy al√°√≠rt√°k az √∂t√©ves szerzŇĎd√©st.

Csak az√©rt, hogy k√©sŇĎbb m√°sok kategorikusan c√°folj√°k ezt.

Advertisement

Megint m√°sok √ļgy tudt√°k, hogy t√©nyleg majdnem megvette az MU Herrer√°t, de nem csal√≥k, hanem ad√≥jogi probl√©m√°k miatt f√ļjt√°k le az √ľzletet az utols√≥ pillanatban.

A vil√°gsajt√≥ nagy r√©sze m√©gis elfogadja a csal√≥elm√©letet. De m√©g annyi sem vil√°gos, hogy ha egy√°ltal√°n √≠gy t√∂rt√©nt, mi lett volna a csal√°s l√©nyege, hiszen nem p√©nzt felvenni, hanem kifizetni akartak. Lehet, hogy sim√°n el akartak lopni p√°r p√©nzt√°rc√°t meg telefont a liga irod√°ib√≥l. √Čs ezt ekkora k√∂r√≠t√©ssel tett√©k volna? De ha csal√≥k voltak, hol voltak a t√©nyleg √©rdeklŇĎdŇĎ MU emberei? Vagy m√©gsem √©rdeklŇĎdtek annyira?

Azt√°n elj√∂tt a kedd √©s a Marca nevŇĪ nagy spanyol sportlap azt k√∂z√∂lte, a h√°rom fick√≥ h√°rom ismert baszk √ľgyv√©d volt, ugyanazok, akik a szint√©n ex-bilba√≥s Javi Martinez M√ľnchenbe szerzŇĎd√©s√©t int√©zt√©k. M√©g fot√≥t is k√∂z√∂ltek r√≥luk. De ha ez √≠gy van, akkor mi√©rt csal√≥zta ŇĎket a United? Az √©let csupa tal√°ny!

Advertisement

David Moyes MU-menedzser kedden azt nyilatkozta, hogy az √ľzlet az√©rt esett k√ļtba, mert t√ļl magas volt a kiv√°s√°rl√°si √°r. Ha b√°rmi t√∂bbet megtudok, megint posztolok a t√©m√°ban.

Ja, √©s a spanyol fociban nem is akkora ritkas√°g a kamu csapatv√°s√°rl√≥ √ľzletember, tavaly egy kamu sejk akarta megvenni a Getafe focicsapat√°t, hogy k√©sŇĎbb kider√ľlj√∂n r√≥la, egy komplett, h√©ttag√ļ bŇĪnbanda - spanyol √©s nem arab - tagja volt, aki egy nagy tŇĎkeinjekci√≥ √≠g√©ret√©vel akartak p√©nzt utaltatni a sz√°ml√°jukra, de a sziszt√©ma k√©t hamis csekk miatt az utols√≥ pillanatban lebukott.