Igaz√°b√≥l a Stork nevŇĪ holland multic√©g menedzsmentje vezeti a TIG nevŇĪ magyar √°llami v√°llalatot? Vagy az √©v politikai-gazdas√°gi √∂sszeesk√ľv√©s√©t leplezt√ľk le, vagy lopott k√©pet tettek f√∂l m√°s menedzsmentj√©r√≥l a TIG weboldal√°ra.

L√°szl√≥ bar√°tom az√©rt n√©zte meg a TIG vezetŇĎit a c√©g weboldal√°n, mert a v√°llalat lett az Orb√°n-korm√°ny egyik nagy korrupci√≥gyan√ļs √ľgy√©nek fŇĎszereplŇĎje. Az √ľgy t√∂m√∂ren: a TIG √°llt√≥lag a piaci √°r t√∂bbsz√∂r√∂s√©√©rt felv√°s√°rolta egy hazai c√©g Nyerges-Simicska-birtokon termelt, eladhatatlan vetŇĎburgony√°j√°t, majd az emiatt kre√°lt √°llami akci√≥ keret√©ben, j√≥val a rendes vet√©si idŇĎ lej√°rta ut√°n sz√©tosztotta volna, ha a krumpli nem rohadt. De rohadt volt √©s 100 tonna most is kisz√≥rva hever. De ez most nem a sztori, csak a felvezet√©s.

L√°szl√≥ teh√°t a TIG weboldal√°n megn√©zte, kikbŇĎl is √°ll a menedzsment. De ez a k√©p valahogy gyan√ļs lett neki. Mintha nem egy igazi magyar c√©gvezet√©s, hanem egy sima stockfot√≥ lenne. N√©zd meg a k√©pet √©s meg√©rted L√°szl√≥t, ezek az arcok egyszerŇĪen nem n√©znek ki magyarnak:

A nŇĎ kez√©ben tartott bros√ļra felirata alapj√°n elkezdett keresni.

Advertisement

√Čs nemsok√°ra r√° is bukkant a hollandiai k√∂zpont√ļ Stork Solutions multic√©g honlapj√°ra, ahol a menedzsment tagjai k√∂z√∂tt r√°bukkant Carla Rodenburg vez√©rhelyettesre.

Advertisement

De legal√°bbis egy olyan nŇĎre, aki k√≠s√©rtetiesen hasonl√≠t a TIG vez√©rkar√°nak bal sz√©lsŇĎ tagj√°ra. Egy nagyon hasonl√≥an kin√©zŇĎ, Carla Roderburg nevŇĪ nŇĎ fent van a Facebookon is.

Advertisement

Ňźt m√°r meg is kerestem, ak√°rcsak a TIG vezetŇĎit. Az √ľgy mindek√©pp izgalmas. Vagy kiszervezt√©k a TIG ir√°ny√≠t√°s√°t, √≠gy az √°llami k√©szletgazd√°lkod√°st az ilyesmihez l√°tatlanban jobban √©rt√≥ holland multinak vagy egy k√ľlf√∂ldi v√°llalat igazgat√≥s√°g√°nak lopott k√©p√©t haszn√°lja a TIG. Vagy L√°szl√≥ √©s √©n is t√∂k vakok vagyunk, de ez most nem annyira val√≥sz√≠nŇĪ. Ha b√°rki √©rintett visszajelez, jelentkezem!

update:

Ilyen az, amikor hat√°sa van a blogol√°snak! Alig tettem ki ezt a posztot, m√°ris lemondott a TIG teljes menedzsmentje! M√°rmint azonnali hat√°llyal levett√©k a lopottgyan√ļs k√©pet a TIG weboldal√°r√≥l. Az√©rt tettek √≠gy, mert m√©g a poszt √©les√≠t√©se elŇĎtt √≠rtam nekik. V√°laszolni eddig egy sz√≥t sem v√°laszoltak a levelemre, de a k√≠nos k√©pet siker√ľl elt√ľntetni√ľk. Eg√©sz r√∂vid volt az √°tfut√°si idŇĎ! Persze screenshotban itt van tov√°bbra is.