Titokban horrorfilmet forgattak Disneylandben

Átlagos fényképezőgépekkel, sunyiban készült az Escape From Tomorrow.

Az idei Sundance-fesztiválon már bemutatták, de senki sem gondolta volna, hogy mozikba is kerül, hiszen engedély nélkül szerepel benne annyi minden a híresen szigorú Disney-világból, hogy akár szénné perelhetnék Randy Moore rendezőt. Ezek szerint még nem tették, de végülis minden per, feljelentés, fenyegetőzés csak az Escape From Tomorrow malmára hajtaná a vizet. És még idő is lenne ehhez, a filmet ugyanis pont egy hónap múlva, október 11-én mutatják be az Egyesült Államokban.

Advertisement

A Sundance fesztiválon azt mesélte Moore, hogy minden stábtagot arra kért, tartsák titokban, hogy min is dolgoznak a forgatás közben. A forgatókönyveket nem nyomtatták ki, hanem telefonokról olvasták. A rendező annyira félt a Disney bosszújától, hogy Dél-Koreában vágta a filmet.

Én amikor először olvastam a filmről, szentül meg voltam győződve, hogy Moore csak fogta a Családi tűzfészek vidámparkos jelenetét és azt kihúzta játékfilm hosszúságúra, de nem, az előzetes alapján vannak benne robotok meg fura, fekete szemű kisgyerekek is.

Persze az is lehet, hogy az "engedély nélküli fogatás" egyszerűen csak egy reklámfogás, Magyarországon pillanatok alatt odapattannak hozzád az utcán a közterületfenntartók ha esetleg engedély nélkül teszed le a kamera állványát a járdára, Moore lehet, hogy minden lezsírozott előre. Bár ez meg túl merész lenne egy olyan vaskalapos cégbirodalomtól, mint a Walt Disney.

Advertisement

[Bleeding Cool]

Share This Story

Get our newsletter