Titkolózó új hírportál akar jövőt a szegényeknek – és Magyar Györgynek

Illustration for article titled Titkolózó új hírportál akar jövőt a szegényeknek – és Magyar Györgynek

A jonapotkivanunk.hu-t a Jövőt a Szegényeknek Szociális Szervezet működteti, és hetente közöl interjút Magyar Györggyel. Kinek áll ez érdekében? Hát persze, hogy a Jövőt a Szegényeknek Szociális Szervezetnek és Magyar Györgynek!

Advertisement

A portált szórólapokon is népszerűsítik, hozzánk is így jutott el a híre. A Jó Napot Kívánunk egy hónapja indult, öt újságírót foglalkoztat, a bemutatkozás szerint a céljuk az, hogy "közérthető stílusban informáljuk azokat az embereket, akik részrehajlás nélkül, objektíven szeretnének eligazodni a mindennapok történéseiben".

Első ránézésre nem könnyű hová tenni az oldalt: az újságírók nem a szokásos magyar online médiakörhintából jöttek, a cikkek többsége pedig tényleg igyekszik amolyan hírportálosan középutas maradni – bár a főszerkesztő azért jól felhúzta magát azon, ahogy Bajor Imrével bánt a híradó –, viszont van egy interjú Magyar György főpolgármester-jelölttel, amelynek az alján ott a disclaimer: "Magyar György ügyvéddel, főpolgármester-jelölttel az októberi önkormányzati választásig minden hét hétfőjén olvashatnak egy interjút."

Advertisement

Nem kell sokat keresgélni a Jövőt a Szegényeknek elnökét, Balogh Lászlót sem, akivel szintén készült interjú az újságban, amelyből kiderül, hogy a Szociális Koalíció Párt elnökét is benne tisztelhetjük. A párt fő célkitűzése, hogy mindenki azt tehesse az országban, amihez ért, és arra a figyelemre méltó álláspontra jutottak, hogy "szegények és munkanélküliek tömegeit kell munkalehetőséghez juttatni annak érdekében, hogy végre beinduljon a magyar gazdaság".

Már csak az lenne a kérdés, hol ér össze Magyar György és a Szociális Koalíció Párt kis világa, de ez egyelőre nem világos – igaz, Magyar minden interjúban kikerülte a támogatóira vonatkozó kérdéseket, csak annyit mondott róluk, hogy civilek.

Advertisement

Megkerestem az oldalt is pár kérdéssel, ellevelezgettünk egy darabig, mígnem a végére kiderült, hogy a tulajdonos sajnos nem kíván nyilatkozni.

Share This Story

Get our newsletter