Drámai hír, hogy az újfajta, romlatlan politikát kizárólag régi kommunistákkal elképzelhetőnek tartók kiválása miatt ma, hétfőn megszűnik az LMP frakciója. Nem nekem vagy neked drámai, hanem Orbán Viktornak, aki speciális viszonyt ápolt Schiffer frakcióvezetővel. Láthatólag kedvelte ugyanis, és a maga csendőrös-lekezelő-nagybácsis módján el is viccelgetett vele sokszor, miközben formailag általában alázni vagy kifigurázni próbálta. De tényleg látszott rajta, hogy képes értékelni, hogy Schiffer milyen elánnal, felkészültséggel és svunggal mond antikapitalista hülyeségeket. 

De ilyen nem lesz többé, Se az LMP-s Schiffer, se a Párbeszéd Magyarországért-os Karácsony, Jávor, se más tiszta arcú Bajnai-imádó nem szólalhat fel többé napirend előtt, amikor tévénézők is vannak, ezért még Orbán Viktor is a szórakoztató arcát mutatja néha. 

Advertisement

Na de ki lesz akkor a miniszterelnök az új csicskaliblingje? 

Eleve csak olyan politikus jöhet szóba, aki ellenzéki frakcióban ül. Nem feltétlenül azért, mert Szijjártó Péter ne vállaná, de ő a házszabály miatt nem kaphatna szót a megfelelő helyeken. Ellenzéki frakciója meg csak a Jobbiknak, az MSZP-nek van, úgyhogy ebből a kínálatból kellett kiválasztani Orbán ideális Új Barátját. Íme egy három tipp, ha tudsz jobbat, indoklással együtt írd meg lentre, kommentben!

Advertisement
Illustration for article titled Tippeljünk együtt: ki lesz Orbán új liblingje a Házban Schiffer András után?

Szanyi "Szanyi Kapitány" Tibor (MSZP) - Elsőre eszementül hangozhat, de gondolj csak bele! A Kapitány refletorfénybe állítása garantálná a jó mókát, lekötbe pőlusz 2-3 százaléknyi tévénézőt és mínusz 5 százalékot jelentene az MSZP-nek. Az a baj, hogy ehhez a Kapitánynak minimum frakcióvezető-helyettesnek kéne lennie., de miért egyszer az életben miért ne álmodozhassunk? 

Advertisement
Illustration for article titled Tippeljünk együtt: ki lesz Orbán új liblingje a Házban Schiffer András után?

Harangozó Tamás (MSZP) - Fiatal, de nem szemtelenül jóképű, annyira nem reppel jól, hogy háttérbe szorítsa Orbánt, ha meg nagyon pattogna, mindig elő lehet vennei, hogy Gyurcsány kabinetfőnöke volt. Abban viszont hasonlít Orbánra, hogy életében nem volt rendes munkahelye, hanem kizárólag politikai állásokért fizették, így alapvetően megtalálhatják a hangot.

Advertisement
Illustration for article titled Tippeljünk együtt: ki lesz Orbán új liblingje a Házban Schiffer András után?

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) - Lehet-e jobb untermannt elképzelni Orbán mellé, mint egy poszt-apokaliptikus önvédelemre folyamatosan készülő, küzdősportos jobbikost, aki ugyanakkor nem annyira nyíltan szélsőséges, hogy már válaszolni is kínos legyen neki? Márpedig Z. Kárpát saját weboldala szerint is heti több edzéssel várja a Végítéletet, a mozivásznon feltétlenül. Magas izmos fickóról van szó, akit szópárbajban legyőzni jó érzés, amire Z. Kárpát éppen alkalmas is, mert elég jól fűzi a szót, de annyira azért nem nagy spíler, hogy Orbán a végén ne szívassa meg, ha akarja. A lelkében pedig ő Schiffer igazi örököse, amiről weboldalán így vall: "A vidék Magyarországán, egy önfenntartó faluban szeretnék élni."

Advertisement

Első körben nekünk ők jutottak eszünkbe. Schiffer Andrást persze egyikük sem tudná pótolni, meg ugye a Tőkével szemben is túlzottan megengedőek, úgyhogy ha a tudsz jobbat, ne tartsd magadban! 

Share This Story

Get our newsletter