Elolvastam vele egy kiv√°l√≥ nagyinterj√ļt, ink√°bb volt elpocs√©kolt idŇĎ, mint nem, de kicsit az√©rt meg√©rintett, √©s most ellentmond√°sos √©rz√©sek kavarognak bennem. Szerintem nincs mag√°nyosabb ember a mai magyar politik√°ban, mint a liber√°lisok fŇĎvez√©re.

Mondjuk az igaz, hogy van egy csom√≥ ember ebben az orsz√°gban, akinek sem kamup√°rtja, sem k√©pviselŇĎi mand√°tuma √©s fizet√©se, sem befoly√°sos bar√°tja nincs, m√°sfelŇĎl viszont annyi ut√°lkoz√≥-gyŇĪl√∂lk√∂dŇĎ ellens√©g√ľk sincs, mint ennek a szerencs√©tlen Fodornak.

√Čn m√°r att√≥l szomor√ļ leszek, ha besz√≥l az olvas√≥, hogy t√ļl sok a hoki a Cinken, gondoljatok bele, ŇĎ mit √©rezhet, amikor jobbr√≥l, balr√≥l √©s mindenhonnan √≠zekre szedik, √©s az Index p√©ld√°ul eg√©szen konkr√©tan √©s v√©g√©rv√©nyesen ostoba majmot csin√°l belŇĎle?

Advertisement

R√°ad√°sul honnan indult. Gondolom, m√°r el sem hiszitek, hogy Orb√°n Viktor mellett ŇĎ volt a magyar rendszerv√°lt√°s m√°sik legtehets√©gesebb fiatal politikusa. Mi lett az egyikbŇĎl, mi a m√°sikb√≥l?

V√©gig lehet evick√©lni egy ilyen p√°lya√≠vet √©p √©sszel? Ugye, hogy nem menne nektek? Neki viszont siker√ľlt! SŇĎt: a politikai senkif√∂ldj√©rŇĎl vissza tudott keveredni a parlamentbe (nem lenne h√ľlyes√©g tudni, hogyan, m√°rmint, hogy kinek a p√©nze rakatta fel a korm√°nyv√°lt√≥ lista befut√≥ hely√©re, ha van tippetek, mondj√°tok), nem nagyon jut eszembe m√°s, aki szint√©n meg b√≠rta csin√°lni ezt. D√°vid Ibolya megcsin√°lta? Torgy√°n J√≥zsef? Kuncze G√°bor? Giczy Gy√∂rgy? Senki sem csin√°lta meg. M√©g G. Nagyn√© Macz√≥ √Āgnes √©s Szili Katalin sem.

Advertisement

Ami teljes√≠tm√©ny, az teljes√≠tm√©ny. Azt meg kell s√ľvegelni.

√ögyhogy ti csak ne ut√°lj√°tok ilyen engesztelhetetlen√ľl szeg√©ny Fodor G√°bort. Ink√°bb tisztelj√©tek √©s becs√ľlj√©tek ŇĎt.

Advertisement

A vel√ľnk √©lŇĎ t√∂rt√©nelem ennyit minimum meg√©rdemel. ElŇĎre is k√∂sz√∂n√∂m a liber√°lis gondolat nev√©ben.

Fotó: Beliczay László/MTI