L. Simon László tette fel a kérdést az Informatika a Társadalomért konferencián, hogy miért használja olyan sok ember a Facebook-ot a iWiW helyett?

Talán azért, mert négy hónapja nincs már iWiW.

A fideszes politikusnak kimaradhatott a h√≠r, miszerint id√©n j√ļlius elsej√©n bez√°rt√°k a legnagyobb magyar k√∂z√∂ss√©gi oldalt ‚Äď egy√©bk√©nt √©pp az√©rt mert a Facebook sokkal n√©pszerŇĪbb volt, √©s az Origo Zrt. m√°r nem l√°tta √©rtelm√©t fenntartani az iWiW-et. Ňźk a Facebook siker√©t pont a nemzetk√∂zis√©g√©vel magyar√°zt√°k ‚Äď ott kapcsolatban lehet lenni a k√ľlf√∂ldi ismerŇĎs√∂kkel is, √©s a legt√∂bb embernek el√©g egy platform.

√Čn az√©rt hozz√°tenn√©m, hogy a m√©rhetetlen√ľl sok irrelev√°ns rekl√°m √©s spam, illetve a sokak √°ltal korszerŇĪtlennek tartott kezelŇĎfel√ľlet is hozz√°j√°rulhatott az oldal sikertelens√©g√©hez.

Advertisement

A k√∂z√∂ss√©gi oldalak t√ľnd√∂kl√©se majd buk√°sa norm√°lis folyamatnak tŇĪnik, a Facebookot is egyre kevesebb fiatal haszn√°lja. Ahogy megjelenik egyr√©sz a sok rekl√°m, m√°sr√©szt a gyerekeikkel, unok√°ikkal kapcsolatot tartani akar√≥, egyre idŇĎsebb √©s egyre g√°zabb koroszt√°ly (akik gyakran nincsenek is tiszt√°ban azzal, hogy egy k√∂z√∂ss√©gi oldalon hogy szok√°s viselkedni), √ļgy tŇĪnnek el a fiatalok. Elmenek√ľlnek a rengeteg irrelev√°ns tartalom, √©s a sz√ľlŇĎi fel√ľgyelet elŇĎl. Ha j√≥l eml√©kszem, valami hasonl√≥ t√∂rt√©nt az iWiW-vel is.

Egy√©bk√©nt tegnap √≥ta el√©g sokan mulatnak √©s akadnak ki L. Simon tudatlans√°g√°n, fŇĎleg, hogy az internet k√©rd√©se a netad√≥ kapcs√°n k√ľl√∂n√∂sen √©rz√©keny t√©ma most a magyar politik√°ban. Mi√©rt olyan emberek akarnak d√∂nt√©seket hozni az internetrŇĎl, akik azzal a f√©l √©ves h√≠rrel sincsenek tiszt√°ban, hogy a legnagyobb magyar k√∂z√∂ss√©gi h√°l√≥nak v√©ge?

via hvg, NOL, Eltiron