Arra gondoltam, hogy nem árt ezt közölni veletek gyorsan. Az elmúlt egy-két órában rendesen végigpörgött az interneten a TASZ közleménye, én abból tudtam meg, hogy az Alkotmánybíróság frissen közzétett határozata szerint a kommentek tartalmáért is felelünk.

Vagyis ha minden igaz, az a lényeg, hogy

a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azt azonnal el is távolította. A TASZ szerint az Alkotmánybíróság döntése aránytalanul nagy visszatartó hatással fog járni az interneten zajló, ma még élénk közéleti vitákra nézve.

Simán benne van, hogy így lesz. És egyáltalán nem gondolom, hogy ez fasza lenne, sőt. De jól meg kell nézni még a szöveget, meg az is kiderül hamarosan, hogy ki mit reagál, ki mit lép. A 444 pl. már megírta, hogy nagy a gáz (ott a konkrét út is ki van bontva, ami ehhez a döntéshez vezetett), és lehet, hogy mások is, nincs most időm végignézni a magyar internetet.

De akármi és akárhogy, azt simán megkockáztatom, hogy itt semmifajta ijedezés, korlátozás, ilyesmi nem lesz. Minek kéne, hogy legyen?

A Cinken pláne a tartalom része a komment, határozottan és komolyan állítjuk, hogy azért van, hogy továbbírja, amit mi elkezdtünk. Komment nélkül félkarú törpék lennénk. Úgyhogy csak nyugodtan, tessék-tessék, úgy, ahogy eddig.

Advertisement

Együtt sírunk, együtt kacagunk.