This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ti hová dugjátok ezeket a batár mobilokat? És ki a hülye?

Illustration for article titled Ti hová dugjátok ezeket a batár mobilokat? És ki a hülye?

A sportuszodányi Iphone 6-tal az Apple is búcsút intett az emberi anatómiának, ahogy az elmúlt 2-3 évben az összes többi gyártó is. Mindenki meghülyült, nekem vannak aszott kis kezeim, vagy csak nem értek semmit?

Advertisement

Ez vagyok én

Elég nagy kezeim vannak. Lapátnak nem mondanám őket, de egy kosárlabdát meg tudok fogni egy kézzel. Amikor épp nincs kosárlabda a kezemben – az idő zömében –, és információt kell feldolgoznom, előveszek egy Iphone 3GS-t. Idősebb olvasóink talán emlékeznek erre a 2009-ben bemutatott mobiltelefonra. Vettem akkor egyet, és még nem ment tönkre. Az benne az érdekes, hogy a szélessége tegnap estig megegyezett az összes, valaha gyártott Iphone-éval, és a magasságán is alig egy centit nyújtott csak az Apple, amikor két éve elkezdte gyártani az Iphone 5-öt, ami méretében pontosan megegyezett a tegnap estig legújabbnak számító 5S/5C-vel.

Advertisement

Ez lett az emberiség

Illustration for article titled Ti hová dugjátok ezeket a batár mobilokat? És ki a hülye?
Advertisement

Amikor elővették ezeket az új batárokat, a 4,7 és 5,5 hüvelykes képernyőikkel, arra gondoltam, hogy megoldódott az Apple régóta rebesgetett Titokzatos Viselhető Eszközének rejtélye, ami nem egy óra lesz, hanem egy bézbólkesztyű méretű, kézre húzható bionikus műkéz. Hogy az új mobilokat nyomkodhassuk. Kiderült, hogy rosszul gondoltam, mégis egy óra lett. Most viszont itt van ez a két batár mobil, az én fejemben meg egy csomó kérdés. Leírom őket, ha valakinek van bármelyikre válasza, tűkön ülve várom.

Advertisement

Ezeket nem értem

  1. Nyilván nem lehet egy kézzel nyomkodni ekkora mobilokat. De miért jó két kézzel nyomkodni egy mobilt? Nem pont az a lényeg, hogy egy kézzel kényelmesen meg lehet rajta csinálni egy csomó mindent? Amióta van érintőképernyős mobil, egyszer sem éreztem azt, hogy bárcsak akkora lenne, hogy egy kézzel ne tudjam rajta megcsinálni, amit meg akarok csinálni.
  2. Mi történik az óriásmobillal, ha épp nem használod? Zsebre vágod? De milyen zsebbe? Nadrágzsebbe? Kabátzsebbe? Farzsebbe? Vagy mindig viszel táskát magaddal? De miért? Van zseb, amiben kényelmesen elfér egy 5,5 hüvelyk átmérőjű téglalap? Nadrágzseb ez a zseb? És aztán le lehet ülni abban a nadrágban?
  3. Azok az embermilliók, akik az elmúlt hét évben megvásárolták az eddig eladott félmilliárd Iphone-t, végig mind nagyobb mobilra vágytak?
Advertisement

A törpekezű ember agóniája

Soha nem éreztem ekkora szakadékot köztem és az elvileg az emberi test arányaihoz, méreteihez és funkcióihoz alkalmazkodó személyi számítógépek között. Szerencsére az emberi kézre és nem bionikus bézbólkesztyűre tervezett Iphone 5S-t is gyártják még ideig-óráig, úgyhogy ha muzeális mobilom tönkremenne, tudok venni mást, de meddig? És mi lesz utána?

Advertisement

És még egy kérdés

Az Apple hülye, én vagyok hülye, vagy a legtöbb ember hülye?

Képek: One Tiny Hand, Apple

Share This Story

Get our newsletter