This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ti hallottatok már a Kasza családról?

Illustration for article titled Ti hallottatok már a Kasza családról?

Én soha, pedig a Kasza család a Csányi családot is legyőzte. Mármint a legnagyobb magyar családi vállalkozások listáján, amit a magyar Forbes rakott össze. Ennyit tudok a világról.

Advertisement

:(

A Forbes augusztusi számában megjelent lista összegzését az MTI ismerteti. Az első helyen álló jászberényi Kasza család feje, Kasza Lajos és unokatestvére, Kasza János 25 évvel ezelőtt indította el akkumulátorgyártó és műanyagfröccsöntő családi vállalkozását.

Advertisement

A 90,6 milliárd forintos értékű Jász-Plasztik Kft. több mint 2700 embernek ad munkát, és olyan cégek beszállítója, mint a Samsung, a Volkswagen meg az Electrolux. Kasza Lajos személyes vagyonával is ott van a leggazdagabbak között: a Forbes tavaly novemberi, a leggazdagabb magyarokat felsoroló listáján a 8. helyre került.

A magazin toplistáján második az OTP-vezér családi érdekeltsége, a Bonafarm, amelyet Sanyi bácsi és fia, Csányi Attila irányít, és a legnagyobb mezőgazdasági, illetve élelmiszer-ipari cég az országban (többek között a Sole-Mizo, a Herz és a Pick márkák tulajdonosa). A Bonafarm becsült értéke 87,5 milliárd forint.

Advertisement

Felcsuti Zsolt ma már szingapúri központtal irányítja családi vállalkozásból kinőtt vállalatát. A fém- és műanyagipari termékek gyártására szakosodott vállalat termékei úgymond meghódították a világ barkácsáruházait. A portfolió 69,5 milliárdot ér.

Ez volt az első három, a többiek közt ott van az édesiparról ingatlanfejlesztésre átnyergelő Futó család, az unicumos Zwack család, a Béres Gyógyszergyár mögött álló Béres család. Stb.

Advertisement

Ennyit mára a cseperedő magyar dinasztiákról. Illetve annyit még, hogy a család a jövő alapja!

Share This Story

Get our newsletter