Thomas Sowunmival erősödik a képviselőjelöltek válogatottja

Az első afrikai származású magyar válogatott futballistát az LMP indítja az önkormányzati választásokon Székesfehérváron, és nem ő az egyetlen új név a párt jelöltjei között.

A nigériai apától és magyar anyától származó Sowunmi a kilencvenes években előbb a Dunaferr, majd a Vasas játékosaként lett ismert: engem rettentően elszomorított, amikor az ő góljának is köszönhetően esett ki az NB I-ből kedvenc csapatom, a Videoton 1999 tavaszán. A csatár összesen tízszer játszott a magyar válogatottban is, ezeken egy gólt lőtt, és még mindig csak 36 éves, jelenleg Ajkán futballozik.

Advertisement

Az LMP színeiben indul egyébként egy másik volt Vasas-focista, Váczi Zoltán is (ugye mindenki tudja, hogy kinek szorít Schiffer András?), és azt pedig megírtuk pár hete, hogy a DK is volt válogatott labdarúgót, Póczik Józsefet indítja Győrben, ahol már van jelenleg is képviselő régi csapattársa, a fideszes Hajszán Gyula személyében.

Nemcsak focistákat indít az LMP egyébként: előhúzták a kalapból a rendszerváltás egyik ünnepelt politikusát, az azóta vagyonőrré lett Király Zoltánt, továbbá Jánossy Lajos írót és Ungár Pétert, Schmidt Mária fiát is.

(via Index)

Share This Story