This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

TGM szerint a Cink is tehet a Jobbik brutális erősödéséről

Illustration for article titled TGM szerint a Cink is tehet a Jobbik brutális erősödéséről

Kedvenc közíró-filozófusom – komolyan az, hisz tudjátok – már megint követ dobott a langyos tóba. Hosszú-hosszú publicisztikájában azt írja, a két szésőjobboldali párt közül – az egyik a címszereplő Jobbik, a másik pedig a Fidesz – még mindig Orbán Viktor brancsa a jobb.

Advertisement

Egy csomó mindent állít egyébként, amivel szokás szerint egyetértek – pl., hogy az egyetlen színvonalas és lelkiismeretes ellenzéki képviselő: Schiffer András –, de ezt most nem kezdem el részletezni, ha van kedvetek, olvassátok el az egészet. Ami miatt tollat ragadtam – persze csak képletesen –, az konkrétan a szövegnek ez a kis elenyésző része:

A Jobbiknak nincs szüksége médiapropagandára, ezt a föladatot elvégzik helyette a fideszes (kvázifideszes, parafideszes) meg a „demokratikus" ellenzéki médiavállalatok. Különösen a posztmodern-gonzóliberális digitális platformok/portálok a maguk – alaposabb rendszerkritikával csak nagy ritkán foglalkozó – gúnyolódásával és fekete humorával ezt a képet fogadtatták el a magyar társadalomról: ez a társadalom züllött, hülye, abszurd, életképtelen, vezetői nyerészkedő, tudatlan, vidéki tahók. Erre a Jobbik a megtisztulási és újjászületési dumájával – nagyon egyszerűen, szűkszavúan, tömören és tartózkodóan, emiatt roppantul hatásosan – cuppan rá: a Jobbik meghekkelte a szinte teljes magyarországi (és utódállami-kisebbségi magyar) médiavilágot anélkül, hogy reprezentánsainak akár egyetlen cikket meg kellett volna írniuk (amire egyébként nem is lennének képesek).

Advertisement

Hát így jártunk. A többes szám miatt merem feltételezni, hogy legalább kicsit ránk is gondolt TGM – de persze ha nem így lenne, ha hiába ágaskodnék, mégis eltűnnék a nálunk nagyobb posztmodern-gonzóliberális digitális platformok/portálok árnyékában, azt sem bánnám.

Azon viszont most el kell gondolkodnom – az írást szinte rajtaütésszerűen abbahagyva –, hogy mennyire tehet arról bármelyik digitális platform és portál, hogy a társadalom züllött, hülye, abszurd, életképtelen, és vezetői nyerészkedő, tudatlan, vidéki tahók. Sőt, előbb azon, hogy én is ezt gondolom-e egyáltalán. Nem, azt hiszem, igazából nem gondolok ilyet a társadalomról.

Advertisement

Akarom mondani, a társadalomról nem gondolok ilyet. És ti?

Share This Story

Get our newsletter