TGM nem szeretne nagykoalíciót

Illustration for article titled TGM nem szeretne nagykoalíciót

A közíró Puzsér Róbert általunk is szemlézett írására reagálva határolódik el a liberálisoktól, és szerinte egy Jobbik-ellenes népfront csak további hanyatláshoz vezetne. De azt persze nem mondja meg, mit szeretne :(

Advertisement

Puzsér ugyanis a múlt heti publijában Tamás Gáspár Miklóst nevezte meg, mint a “balliberális véleményelit” fő rettegőjét, aki folyamatosan náciveszéllyel riogat, és ezzel hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon folyton a másik oldaltól való félelem irányítja a szavazást. (TGM ugye nemrég azt írta, Orbán Viktor a kisebbik rossz.)

Advertisement

Most TGM a Magyar Nemzetben válaszol Puzsér ugyanott megjelent cikkére (ez már önmagában szokatlan felállás). Az érdekesebbik része ennek az írásnak nem is az, amelyben cáfolja, hogy liberális lenne, hanem az, amiben a Jobbik-ellenes nagykoalíció ellen foglal állást:

Egyáltalán nem javasolnék semminő népfrontot és nagykoalíciót – Csepeli György és Révész Sándor erre az eshetőségre figyelmeztette a balközép publikumot, nem sok lelkesedéssel –, az a véleményem, hogy (teszem azt) a Navracsics–Pokorni–Mesterházy–Szigetvári–Vadai kormány (mondjuk) Orbán Viktor államelnöksége mellett pangáshoz, tespedéshez, passzivitáshoz, mozdulatlansághoz, a nemzeti feladatok ad kalendas Graecas elhalasztásához, röviden: további hanyatláshoz vezetne, ilyesmit tehát nem szeretnék. Eszem ágában sincs ilyesmit javasolni – evvel csak balliberális publicisták, posztolók és kommentelők vádolnak (alaptalanul), nem tudom, miért hisz nekik vakon a velük szemben többnyire oly vitriolos Puzsér.

Advertisement

Megismétli tovább, hogy rossz véleménye van ugyan Orbánról (“kormányzása még technikai értelemben is kapkodó, összevissza, következetlen, pazarló, felelőtlen – az untig ismert antidemokratikus irányról és a káoszt növelő központosítási hajlamról nem szólva”), de ahhoz “őrültnek kéne lennie”, hogy ne lássa a Fidesz és a Jobbik közötti különbséget.

Hogy mi legyen akkor a megoldás? Na, ezt sem TGM-től sem fogjuk megtudni, hiszen “egyáltalán nem ad tanácsot polgári pártoknak, csak ír a helyzetről, melynek ezek is a komponensei.”

Advertisement

Azt viszont én sem értem, miért írja TGM Lázár Jánosról, hogy “makulátlanul jobboldali”, amikor róla utolsónak jutna eszembe bármilyen oldal is, ahogy ezt itt bővebben is kifejtettem. Puzsér le is csapja a magas labdát a viszontválaszában: “Lázárnak nem a jobboldalisága makulátlan, hanem a Rolex a csuklóján.”

Share This Story

Get our newsletter