Tévében coming outolt az orosz műsorvezető, még aznap kirúgták

Amikor a Duma éppen szigorítja a homoszexuálisokkal kapcsolatos törvénykezést, és amikor önszervező neonáci milíciák kínoznak melegeket, akkor Anton Krasovszki kiállt az állami tévében sugárzott műsora végén és a következőt mondta:

Meleg vagyok, és még mindig ugyanaz az ember, mint a kedves közönség, mint Putyin elnök, mint Medvegyev miniszterelnök és mint a Duma helyettesei.

Advertisement

Azonnal kirúgták.

A kijelentése után megtapsolta a közönség. Visszavonult az öltőzőbe és 20 percig sírt. SMS-ben kapta meg, hogy többet nem szeretnének vele dolgozni. A csatorna módszeresen eltüntette Krasovszkit a honlapjáról, zárolták az emailjét, még a nyomát is eltörölték. Kraskovszki viccesen azt mondta az Advocate-nak, hogy általában fél nap kell, hogy a tévénél feltegyenek egy bannert a honlapra, de ezt bezzeg pillanatok alatt elintézték. A coming out minden nyomát törölték az internetről.

A műsorvezető tegnap beszélt a CNN-nel, bár a háromperces videóból sok újdonságot nem lehetett megtudni:

Krasovszki decemberben, a Kreml támogatásával indította el a KontrTV nevű csatornát. Még februárban azt mondta a Los Angeles Times-nak, hogy biztonságot nyújthat neki, hogy egy állami tévénél dolgozik.

Advertisement

Ha jobban érdekel a történet, akkor itt egy nagyon hosszú interjú a műsorvezetővel a snob.ru oldalon.

Fotó: Facebook

Share This Story