Illustration for article titled ​Tessék, ilyen nagy Simicska Lajos cégbirodalma

Itt egy szupergrafika a Forbes 33 leggazdagabb magyart felsoroló listájának 16. helyezettje, a 45,3 milliárd forintosra becsült vagyonú Simicska cégeiről. A cikk szerint rengeteg készpénze lehet.

Advertisement

Tizenöten is nagyobb vagyonnal szerepelnek a listán a Miniszterelnök Leghíresebb Ellenségénél, de a róla szóló szöveg fölött ott áll a megjegyzés, miszerint a vagyona tekintélyes része a felvett osztalékból származik. Vagyis kápé. Ami azt jelenti, hogy ha a gazdagságot Dagobert bácsi-i értelemben vesszük, akkor emberünk minden bizonnyal jobban áll a 16. helynél. Mert még ebben a kategóriában sem magától értetődő, hogy ez ember fejest ugorhasson a készpénzébe. A 78 milliárdjával hatodik helyezett Rákosi Tamás médiamilliárdos, volt RTL-tulajdonos producer, a RaKo nevű, róla elnevezett koton atyja például kifejezetten arról beszél a vele készült interjúban, hogy nem szokott készpénze lenni.

Az ábrán egy rakás érdekesség látható, például az, milyen réven kapcsolódik Simicskához a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió.

Share This Story

Get our newsletter