This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Terveztünk egy öltönyt Habony Árpádnak

Illustration for article titled Terveztünk egy öltönyt Habony Árpádnak

Hoszni Mubarak bukott egyiptomi elnök után Narendra Modi indiai miniszterelnök is felért a politikusi piperkőcség Everestjére: saját nevével csíkozott anyagból szabatott öltönyt. A magyar nemzet tanácsadó-pávája sem maradhat szégyenben, segítünk.

Advertisement

Mubarak és Modi öltönyének anyagát a Holland & Sherry angol luxusszövet-manufaktúrától lehet megrendelni, Signature Collection névre hallgat. Kasmírral kevert gyapjúból szövik, Super 140-es minőségben (minél nagyobb szám, annál vékonyabb szálból van az anyag és annál finomabb, a 140 nagyon durva, azaz durván finom, nem durva, szóval tapintata selymes a kéznek), a szöveg a megrendelőre van bízva.

Illustration for article titled Terveztünk egy öltönyt Habony Árpádnak
Advertisement

Egyedi rendelésre készített anyag révén a cég nem közöl árakat. Már csak azért sem, mert a minta vékonyságától – ami mindössze két milliméter is lehet – és a hímzéshez használt szál anyagától – ami arany is lehet – függően ez nagyon különböző lehet, de a Daily Mail értesülése szerint a Mubarak öltönyéhez használt anyagból például 10 ezer fontba (4,2 millió forintba) kerül annyi, amennyi egy kétrészes öltönyhöz kell. Ehhez jön még a szabás költsége, ami Angliában egy jó szabászatnál még plusz 3–4 ezer font.

A Holland & Sherry igazgatója neveket persze nem mondott, de azt igen, hogy nemesek, ipari nagyágyúk, ökölvívók és lovaglók vannak a Signature Collection megrendelői között.

Advertisement

Lópokrócot is készítettek már, amibe a ló neve volt beleszőve.

Share This Story

Get our newsletter