Terveztünk egy öltönyt Habony Árpádnak

Illustration for article titled Terveztünk egy öltönyt Habony Árpádnak

Hoszni Mubarak bukott egyiptomi elnök után Narendra Modi indiai miniszterelnök is felért a politikusi piperkőcség Everestjére: saját nevével csíkozott anyagból szabatott öltönyt. A magyar nemzet tanácsadó-pávája sem maradhat szégyenben, segítünk.

Advertisement

Mubarak és Modi öltönyének anyagát a Holland & Sherry angol luxusszövet-manufaktúrától lehet megrendelni, Signature Collection névre hallgat. Kasmírral kevert gyapjúból szövik, Super 140-es minőségben (minél nagyobb szám, annál vékonyabb szálból van az anyag és annál finomabb, a 140 nagyon durva, azaz durván finom, nem durva, szóval tapintata selymes a kéznek), a szöveg a megrendelőre van bízva.

Illustration for article titled Terveztünk egy öltönyt Habony Árpádnak
Advertisement

Egyedi rendelésre készített anyag révén a cég nem közöl árakat. Már csak azért sem, mert a minta vékonyságától – ami mindössze két milliméter is lehet – és a hímzéshez használt szál anyagától – ami arany is lehet – függően ez nagyon különböző lehet, de a Daily Mail értesülése szerint a Mubarak öltönyéhez használt anyagból például 10 ezer fontba (4,2 millió forintba) kerül annyi, amennyi egy kétrészes öltönyhöz kell. Ehhez jön még a szabás költsége, ami Angliában egy jó szabászatnál még plusz 3–4 ezer font.

A Holland & Sherry igazgatója neveket persze nem mondott, de azt igen, hogy nemesek, ipari nagyágyúk, ökölvívók és lovaglók vannak a Signature Collection megrendelői között.

Advertisement

Lópokrócot is készítettek már, amibe a ló neve volt beleszőve.

Share This Story

Get our newsletter