A szezon rekl√°m√∂tlete: a gyilkos Ulrike Meinhoft√≥l vett mott√≥val ind√≠tott√°k a 0M2-t, ami az "√ļj baloldali kult√ļra" kataliz√°tora akar lenne, b√°rmit is jelentsen ez.

A 0m2 nem az√©rt foglalkozik mŇĪv√©szettel, mert feladtuk az ellen√°ll√°st, √©ppen ellenkezŇĎleg, igaz√°b√≥l most kezdj√ľk el. Elk√∂telezetten hisz√ľnk a mŇĪv√©szet t√°rsadalomform√°l√≥ erej√©ben: √ļj baloldali kult√ļra n√©lk√ľl nem lehet, √©s nem is √©rdemes megv√°ltoztatni ezt az orsz√°got.

A v√°ltoz√°shoz rengeteg vit√°ra, √ļj gondolatokra √©s k√∂z√∂s nyelvre van sz√ľks√©g. A 0m2 ennek a folyamatnak k√≠v√°n kataliz√°tora √©s form√°l√≥ja lenni.

Ezekkel a veretes szavakkal z√°rul a vadonat√ļj online lap "Most kezdj√ľk el" c√≠mŇĪ kr√©d√≥cikke. Bizonyos √©rtelemben m√©g veretesebbekkel indul, mott√≥k√©nt ugyanis a n√©met V√∂r√∂s Brig√°dok Hadsereg Frakci√≥ alap√≠t√≥j√°r√≥l ezek a sorok szerepelnek az √≠r√°s elej√©n:

Protest is when I say I don't like this.
Resistance is when I put an end to what I don't like.
Protest is when I say I refuse to go along with this anymore.
Resistance is when I make sure everybody else stops going along too.

Ulrike Meinhof

Ez az igazi punk reklámozás, erre tuti mindenki oda fog figyelni, és legalább 5 percre megjegyzi az 0M2 nevét.

Advertisement

Nem ismerem ŇĎket, √≠gy nem tudom, hogy a lap szerkesztŇĎik√©nt megjel√∂lt Bal√°zs Anna, Karas David, √©s Pacsika M√°rton a baloldalis√°g eszm√©nyi form√°j√°nak t√©nyleg a tŇĎk√©sek elrabl√°s√°t √©s meg√∂l√©s√©t tartja-e. √Čs hogy ŇĎk is t√°mogat√≥ nyilatkozatot adn√°nak-e ki, ha a k√∂vetkezŇĎ olimpi√°n egy arab terrorszervezet izraeli sportol√≥kat rabolna el √©s gyilkolna meg. √Čs hogy ŇĎk is megpr√≥b√°ln√°k-e elraboltatni a saj√°t gyerekeiket az apjukt√≥l, hogy egy palesztin menek√ľltt√°borban neveltess√©k fel ŇĎket.

Gondolom, am√ļgy nem.

De pont Ulrike Meinhoft√≥l v√°lasztani terrorista lapmott√≥t az√©rt igaz√°n svungos megold√°s, mert Meinhof √ļjs√°g√≠r√≥b√≥l lett terrorista, √≠gy az ember √≥hatatlanul arra gondol, hogy m√©gis ŇĎ a szerkesztŇĎk szakmai ide√°lja.

Advertisement

(via tudózsidó )