Laci azt k√©rdezte az im√©nt, hogy honnan tudhatjuk, hogy t√©nyleg beindult ma a ny√°r? √Čn m√°r szombaton ezen morfond√≠roztam, mik√∂zben a Velencei-tavi pl√°zson perzselŇĎdtem ezredmagammal a j√≥szer√©vel felhŇĎtlen √©g alatt.

K√©t okb√≥l is √©rdekesnek tal√°ltam a velencei korz√≥n√°l megfigyelt par excellence nyarat. Egyr√©szt a kor√°bbi √©vekkel ellent√©tben id√©n volt tavasz, azaz nem √ļgy k√∂sz√∂nt√∂tt be a ny√°r m√°jus elej√©n, hogy alig maradt idŇĎ eltenni a t√©likab√°tot, hanem sz√©p hossz√ļ kifut√°s√ļ, gyakran csapad√©kos √©s m√°r-m√°r hŇĪv√∂s tavaszt tudhatunk magunk m√∂g√∂tt. Ami ut√°n kifejezetten j√≥lesik a ny√°rias meleg.

M√°sr√©szt a Velencei-t√≥, illetve a korz√≥+pl√°zs Velenc√©n√©l. T√©nyleg nem t√ļlz√°s, hogy egy kicsi Si√≥fok √©s Costa Brava √∂tv√∂zŇĎd√∂tt itt √∂ssze, miut√°n be√©rt az elm√ļlt √©vek partfejlesztŇĎ erŇĎlk√∂d√©se/erŇĎfesz√≠t√©se.

Advertisement

Ahogy az al√°bbi k√©pek is mutatj√°k, r√∂gt√∂n az elsŇĎ igaz√°n ny√°ri h√©tv√©g√©n t√∂megek vonultak a Balatonn√°l j√≥val k√∂zelibb partra, ami √≠gy ezzel a n√©psŇĪrŇĪs√©ggel eg√©szen balatonias, de m√©g ink√°bb tengerpartias arcot mutatott. B√©relhetŇĎ nap√°gyak, napernyŇĎk, forr√≥ homok, kellemes v√≠z, minden adott egy igazi belf√∂ldi beachhangulathoz.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Fotók: Nagy Attila/Cink