Vadul osztanak az fb-n egy kiker√ľlt emailt, amibŇĎl sokan arra k√∂vetkeztetnek, hogy egy hostess√ľgyn√∂ks√©g szervezi a korm√°ny b√©rtapsol√≥it m√°rcius 15-√©re √≥r√°nk√©nt 800 forint√©rt. Az √©rintett szerint viszont eg√©szen m√°sr√≥l van sz√≥, de nem √°rulja el, hogy mirŇĎl.

"Frissmeleg. Az Apple Party hostess √ľgyn√∂ks√©g szervezi a korm√°ny b√©rtapsol√≥it 800 Ft/√≥ra d√≠jaz√°ssal m√°rcius 15-re"

Ezzel a sz√∂veggel k√ľldte el az izgatott Gy. az fb-n osztogatott emailt, ami √≠gy sz√≥l:

"‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ Tov√°bb√≠tott lev√©l ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒFelad√≥: xz@appleparty.hu> D√°tum: 2014. m√°rcius 7. 10:34T√°rgy: MunkaC√≠mzett: Sziasztok! M√°rcius 15.I rendezv√©nyekre keres√ľnk jelentkezŇĎket.EgyenlŇĎre elsŇĎdleges inform√°ci√≥im vannak‚Ķ. Az biztos, hogy 2 idŇĎbeoszt√°s is van, √≠gy k√©rlek ennek f√ľggv√©ny√©ben jelentkezzetek: Kossuth t√©r 9:00-15:00 M√ļzeum kert 7:00-14:00 Ezek egyenlŇĎre tervezett idŇĎk. J√∂vŇĎ h√©t k√∂zepe fel√© kapok biztos idŇĎpontokat, de addig is v√°rom a jelentkez√©seket.√Ėlt√∂zet: farmernadr√°g (vagy fekete vagy s√∂t√©tk√©k / nem koptatott √©s nem szaggatott!!!), fekete sportcipŇĎ vagy bakancs, lehetŇĎleg fekete kab√°t. D√≠jaz√°s: 800Ft/√≥ Jelentkezni v√°lasz e-mailben tudtok, h√©tfŇĎ 12:00-ig! K√∂sz√∂n√∂m, X.Z. Project Manager"

Besz√©ltem telefonon XZ projektmenedzserrel, aki nem akart szerepelni a posztban, de azt t√∂bbsz√∂r is elmondta, el√©g indulatosan, hogy ennek a toborz√°suknak nincsen semmilyen k√∂ze a Fideszhez, de t√©nyleg semmi, itt valami eg√©szen m√°sr√≥l van sz√≥. √Čs am√ļgy is, mi van akkor, ha mondjuk csak a tal√°lkoz√°si pont a Kossuth t√©r √©s a M√ļzeumkert, √©s a munk√°t valahol m√°shol fogj√°k v√©gezni? - vetett fel. Enn√©l t√∂bbet azonban a monoton unszol√°somra sem volt hajland√≥ mondani, √≠gy csak azt tudjuk, hogy az eg√©sznek semmmi k√∂ze a Fideszhez. Az viszont tal√°n soha nem fog kider√ľlni, hogy mi√©rt pont a Kossuth t√©rre √©s a M√ļzeumkertbe, a korm√°nyzati √ľnneps√©gek helysz√≠n√©re √©s idŇĎpontj√°ra keresnek embereket. A Kossuth t√©ren reggel 9-kor vonj√°k fel a nemzeti z√°szl√≥t, a M√ļzeum kertben pedig 10:30-kor mond besz√©det Orb√°n Viktor minisztereln√∂k.

Advertisement

P√©ld√°tlan mondjuk az sem lenne, ha a korm√°ny b√©rtapsol√≥kat szerzŇĎdtetne, 2o11-ben ugyanis pont ezt csin√°lt√°k a M√ļzeumkertben, akkor az √ľnneps√©g alatt a h√≠res l√©pcsŇĎk√∂n √°ll√≥ √ľnneplŇĎ t√∂megrŇĎl der√ľlt ki, hogy az √≥rab√©r√ľket √ľnneplŇĎ statiszt√°k voltak.