This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tényleg ő kellett a Manchester Unitednek?

Illustration for article titled Tényleg ő kellett a Manchester Unitednek?

A tegnap éjfélkor lezárult angliai átigazolási időszak legmeglepőbb ügyletében a United egy olyan játékost igazolt, aki még a másodosztályú Boltonba se fér be.

Advertisement

Ráadásul ezt a játékost úgy hívják, hogy Andy Kellett, és innentől kezdve már nyilván mindenkinek leesett, hogy egyszerűen nem tehettem meg, hogy ne engedjek teret a bennem élő Hegyi Ivánnak, és ne a nevére hegyezzem ki a posztot.

A 21 éves Kellett a Bolton játékosa, de mivel a menedzser Neil Lennon nem számolt vele eddig, kölcsönbe adták a negyedosztályú Plymouthnak. Ezért ért mindenkit meglepetésként, hogy Kellett tegnap kölcsönbe a Unitedhoz került év végéig, cserébe pedig a svájci Saidy Janko megy kölcsönbe a Boltonhoz, ha ezt valaki tudja még követni.

Advertisement

A magyarázat az elemzők szerint az, hogy a United tartalékcsapatának volt szüksége védőre, mivel többeket eladtak vagy elküldtek kölcsönbe, úgyhogy Kellett valószínűleg U21 meccseken bizonyíthat inkább, és nem a felnőtt csapatban, de ki tudja?

Az átigazolási időszak zárónapja amúgy viszonylag csendes volt (mint télen általában): a Chelsea végül csak behúzta a Fiorentinától Cuadradót, és elpasszolta Schürrlét a Wolfsburgnak. A legaktívabb a Crystal Palace volt a PL-ben, míg a legnagyobb lúzer a QPR, amely hiába próbálkozott, végül senkit se tudott hozni, noha nagyon szeretett volna.

Advertisement

Kölcsönbe került az Evertonhoz Aaron Lennon a Spursből, amely leigazolta a nagy ígéret Dele Allit az MK Donstól, de azonnal vissza is küldte kölcsönbe nyárig. A Man Utd elengedte Darren Fletchert a West Bromnak, Zahát pedig visszavásárolta tőlük a Crystal Palace.

Kiemelném még a másodosztályú Derby Countyt, amely tegnap két angol U21 válogatott szélsőt szerzett meg kölcsönbe, Jesse Lingardot (Man Utd) és Tom Ince-t (Hull), és ezzel végképp a legerősebb csapattá léptek elő a Championshipben, így már tényleg ciki lesz, ha esetleg mégse jutnának fel a Kosok, akik jelenleg a második helyen állnak.

Share This Story

Get our newsletter