Lehet, hogy most ny√≠rta ki mag√°t v√©gk√©pp a Bajnai-sz√∂vets√©g. Hatalmas brav√ļr ez, ami laza k√©tharmadot is hozhat a Fidesznek.

Most √ľthet vissza, hogy sz√°mora teljesen √©rtelmezhetelen m√≥don Bajnai Gordon nem alap√≠tott egy Bajnai-p√°rtot √©s slussz, hanem a v√©gsŇĎkig erŇĎltette a sz√∂vets√©gesdit n√©h√°ny nem l√©tezŇĎ partnerrel, csak mert az jobban hangzik. A PM-mel, √Ārok Korn√©llal √©s a t√∂bbiekkel nyerni az √©gvil√°gon semmit nem nyert, sŇĎt, viszont 5 helyett 10 sz√°zal√©kra emelte mag√°nak a bejut√°si k√ľsz√∂b√∂t. 2 p√°rt sz√∂vets√©gek√©nt ugyanis ennyi a limit. Amit meg sim√°n lehet, hogy k√©ptelen lesz megugrani Minden IdŇĎk Legrosszabul Elkeresztelt P√°rtsz√∂vets√©ge.

A HVG tudomása szerint ugyanis arról állapodtak meg ma az MSZP-vel, hogy semmiben sem közösködnek, kivéve az egymás ellen indítandó, vagyis nem indítandó egyéni jelölteket.

Pedig ha Bajnai egy darab p√°rt √©l√©n lovagolna, tutira beker√ľln√©nek, √©s lenne 4 √©ve megizmosodni √©s karaktert szerezni 2018-ra.

Bajnai elŇĎtt k√©t √©rtelmes √ļt √°llt, amikor a ringbe l√©pett. Vagy az √ľberpragmatikus, amikor azt mondja, hogy √ļgysem tudna olyan szervezet l√©trehozni, mint a szocialist√°k√©, ez√©rt megpr√≥b√°lja takeoverelni az MSZP-t, de minimum a p√°rt minisztereln√∂k-jel√∂lts√©g√©t. Vagy a t√∂k√∂s, amikor azt mondja, hogy "egyik sem", l√©trehoz egy √∂n√°ll√≥, mark√°ns p√≥lust √©s meggyŇĎzi a v√°laszt√≥kat, hogy semmi √©rtelme visszahozni a r√©gi, orsz√°gbed√∂ntŇĎ p√°rtot, j√∂jj√∂n a friss erŇĎ. Ehhez k√©pest √ļgy tett, mintha a m√°sodik utat v√°lasztotta volna, hogy azt√°n ijesztŇĎen b√©na m√≥don megpr√≥b√°lja m√©gis megszerezni az MSZP t√°mogat√°s√°t a saj√°t jel√∂lts√©g√©hez. Na √©s mindek√∂zben √©rtelmezhetelen m√≥don visszat√©rŇĎen tagadta, hogy minisztereln√∂k akarna lenni, mik√∂zben az eg√©sz aktiviz√°l√≥d√°s√°nak csakis emiatt lett volna √©rtelme.

Advertisement

A nagy √ľgyesked√©sben ak√°r az a brav√ļr is siker√ľlhet, hogy elfogadhat√≥an teljes√≠tŇĎ exminisztereln√∂kk√©nt √©s alapvetŇĎen kedves √©s √©rtelmes fick√≥k√©nt siker√ľl kiesnie a k√∂vetkezŇĎ parlamentbŇĎl, √∂r√∂kre megsemmis√≠tve a visszat√©r√©si es√©lyeit, nemhogy gyŇĎzelemhez, de k√©nyelmes k√©tharmadhoz seg√≠tve a borzalmasan teljes√≠tŇĎ Fidesz-korm√°nyt.

√Črtem, vagy √©rteni v√©lem, hogy az "akkora k√≠v√ľl√°ll√≥ k√©tbalkezes antipolitikus vagyok, hogy az m√°r szexi" a titkos szlogenje, de nem hiszem, hogy ezzel v√°ratlanul maga mell√© tudna √°ll√≠tani egy-k√©t milli√≥ embert.