Tényleg két pöcs Mohamed feje a Charlie Hebdo címlapján?

Egyszer csak egy rakás ember ezt vette észre a közösségi oldalakon. Tényleg ilyesmiket dugtak volna el a képen?

Advertisement

Szándékosan szerintem egészen biztosan nem. Azért vagyok ebben olyan biztos, mert ha ilyen formában akartak volna hepciáskodni, akkor kitették volna a pöcsöket nyíltan. Minek rejtegették volna? Azok, akik Jézus seggébe is belenyomták a Szentháromságot a címlapjukon? És akik önmagában azzal, hogy megint kitettek egy Mohamed-ábrázolást, az ilyesmire érzékenyeket úgyis felzaklatták?

A munkatársak elbeszéléseiből már tudható, hogy jó pár címlapterv forgott munkaverzióban a leadás előtti napokban. Volt közöttük a végül kiválasztottnál sokkal provokatívabb is. Az egyik verzión a mennyországba érkező terrositák keresték volna a beígért szüzeket, akikkel azonban a meggyilkolt karikaturisták tartottak volna orgiát éppen. Volt olyan brutális terv is, hogy az arccal a földön fekvő, halott kollégák feneke lesz a képen, mert a fenék a lap gyakran megrajzolt motívuma. De ezeket végül elvetették.

Advertisement

Ha akartak volna, durvulhattak volna még jobban, de nem akartak. Szerintem alapvetően félreérti ezt a lapot, aki rejtett péniszekről álmodozik.

A dolgot egyébként a lap egyik munkatársa, a tényfeltáró újságíró Laurent Léger is cáfolta.

Share This Story

Get our newsletter