This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tényleg indul egy Champagne nevű ember a FIFA-elnöki trónért?

Illustration for article titled Tényleg indul egy Champagne nevű ember a FIFA-elnöki trónért?

Hát innentől kezdve nem lehet kérdéses, hogy a Cink kit támogat ebben a őrületes harcban!

Advertisement

Ezúton is üzenjük: elég volt, Blatter!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség új elnökét május 29-én választják meg, de az még nem biztos, hogy a francia Jerome Champagne tényleg indulhat, ugyanis van egy feltétel, ami nem teljesült: legalább öt szövetségnek kell támogatnia minden harcba szálló jelöltet. Champagne korábban a szervezet főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója volt.

Advertisement

Az is új info nekem, hogy a dettó francia David Ginola – tudjátok, ő egész ügyes futballista volt egy-két generációval korábban – is elnök szeretne lenni. Neki egy másik problémája van, a jelenlegi szabályozás szerint az elmúlt öt évből minimum kettőt a nemzetközi futball irányításában kellett volna töltenie. Mondjuk akkor korrupt majom lenne, nemde?

Róka fogta csuka egy helyzet ez!

A 78 éves Sepp Blatter már ötödik ciklusát tölti, és maradni szeretne hatodjára is. Csoda, hogy a FIFA engem ilyen közép-ázsiai diktatúrákra emlékeztet leginkább?

Advertisement

Annál is inkább, hogy a legtöbben úgy sejtik, előre lefutott az egész verseny, nincs esélye egyetlen kihívónak sem. Pedig hát a FIFA-t és az elnököt az utóbbi hónapokban annyi bírálat érte a 2018-as oroszországi, illetve a 2022-es katari világbajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban felmerült korrupciós vádak miatt, hogy csak na.

[Getty Photo]

Share This Story

Get our newsletter