Illustration for article titled Tényleg homoszexuális kiegészítő az Orbán oldalára kiposztolt pulóver?

Benne lenne a lehetőség, sőt az is, hogy a szellentésre utal, de inkább szurkolói ruhadarabról van szó. De mit akart igazából üzenni a miniszterelnök az angol feliratos kapucnis ultrapulcsival?

Advertisement

Most sokkal jobban feladta a leckét a miniszterelnök a rajongóinak és utálóinak, mint például a beszédeivel szokta. A történtek értelmezésére a divatbloggerek Török Gáborára lenne igazából szükség. Szerdán reggel ugyanis Orbán, tőle némileg szokatlan módon, a 10-13 éves leendő választók kedvelt szokásást utánozva lefotózta egy új ruhadarabját, majd megosztotta azt.

Csak ezt az egy képet, nincsen az értelmezést segítő galéria mellé. A fotó igazából kettő, előlről és hátulról is megmutatja a “We are LOUD, We are PROUD, We are KOSSUTH!” és “Orban Viktor 1” feliratokat viselő hoodie-t.

Advertisement

A meleg értelmezést egy kommentelő vetett fel. A Loud and Proud ugyanis egy BBC1-en futott, fiatal meleg és leszbikus hallgatóknak szánt rádióműsor-sorozat címe volt a nyolcvanas években. E volt az első ilyen adás a nyugati közszolgálati médiában, és ennek a sikerét látva kezdte el a BBC közvetíteni a londoni Pride felvonulást. Emiatt máig szoktak melegfelvonulásokat vagy -szervezeteket Loud and Proudnak keresztelni.

Kossuth ugyanakkor nem valami jellegzetes melegikon, bár Nyáry Pál egy levelében azt írta Szemerének, hogy akkor is követné a főnököt, ha az egyszál rékliben vezetné a honvédsereget Buda felszabadítására.

Advertisement

A loud and proud számítógépes játékkifejezés is, azt jelenti a szlengben, amikor az ember minden fegyverét kilőve látványosan beront egy ellenség által elfoglalt területre. Ez a hozzáállás annyira nem áll távol Orbán Viktor politikai gyakorlatától, hogy talán még ő maga is szívesen vállalná.

A kifejezés másik szlengjelentése ugyanakkor hangosat fingani nyilvános helyen.

Elképzelhető, hogy Orban Viktor 1, vagy aki neki ezt a pulcsit készítette, arra a történészkörökben fel-felbukkanó elméletre szeretett volna utalni, hogy a Széchenyi-Kossuth-ellentét fő oka utóbbi közkedvelt szokása volt, miszerint az első felelős kormány, illetve a Honvédelmi Bizottmány ülései közben néha füsüketítőeket rotyogtatott a többiek füle hallatára. Amitől a kifinomult selyempelenkás arisztokrata Széchenyi minden alkalommal majd megtébolyodott.

Advertisement

Az utolsó értelmezés a legprózaibb, de félek - főleg az angol nyelv használata miatt - hogy ez mégis sima sportbuli lesz. Az amerikai sportokban ez a We are loud kezdetű szöveg egy szokásos rigmus ugyanis, például a Seattle Seahawks lelátóin:

Illustration for article titled Tényleg homoszexuális kiegészítő az Orbán oldalára kiposztolt pulóver?
Advertisement

És az USA különböző államaiban 5, Kossuthról elnevezett város is található, így ez bármelyiknek lehetne a szurkolói pulóvere.

De szerintem ez az utolsó megfejtés sem igaz. A megoldás talán csak annyi, és én ebben reménykedem, hogy Orbán Viktor simán divatblogot indít.

Advertisement

Ezt az elméletet támasztja alá a Bors friss cikke, amiből kiderül, hogy az Orbán oldalára szintén nemrég kiposztolt másik fotón látható sportos napszemüveget maga a Blogger választotta ki magának 8 euróért, a gyerekei tiltakozása ellenére, egy horvátországi bazárban!

Illustration for article titled Tényleg homoszexuális kiegészítő az Orbán oldalára kiposztolt pulóver?

Share This Story

Get our newsletter