Benne lenne a lehetŇĎs√©g, sŇĎt az is, hogy a szellent√©sre utal, de ink√°bb szurkol√≥i ruhadarabr√≥l van sz√≥. De mit akart igaz√°b√≥l √ľzenni a minisztereln√∂k az angol feliratos kapucnis ultrapulcsival?

Most sokkal jobban feladta a leck√©t a minisztereln√∂k a rajong√≥inak √©s ut√°l√≥inak, mint p√©ld√°ul a besz√©deivel szokta. A t√∂rt√©ntek √©rtelmez√©s√©re a divatbloggerek T√∂r√∂k G√°bor√°ra lenne igaz√°b√≥l sz√ľks√©g. Szerd√°n reggel ugyanis Orb√°n, tŇĎle n√©mileg szokatlan m√≥don, a 10-13 √©ves leendŇĎ v√°laszt√≥k kedvelt szok√°s√°st ut√°nozva lefot√≥zta egy √ļj ruhadarabj√°t, majd megosztotta azt.

Csak ezt az egy k√©pet, nincsen az √©rtelmez√©st seg√≠tŇĎ gal√©ria mell√©. A fot√≥ igaz√°b√≥l kettŇĎ, elŇĎlrŇĎl √©s h√°tulr√≥l is megmutatja a ‚ÄúWe are LOUD, We are PROUD, We are KOSSUTH!‚ÄĚ √©s ‚ÄúOrban Viktor 1‚ÄĚ feliratokat viselŇĎ hoodie-t.

A meleg √©rtelmez√©st egy kommentelŇĎ vetett fel. A Loud and Proud ugyanis egy BBC1-en futott, fiatal meleg √©s leszbikus hallgat√≥knak sz√°nt r√°di√≥mŇĪsor-sorozat c√≠me volt a nyolcvanas √©vekben. E volt az elsŇĎ ilyen ad√°s a nyugati k√∂zszolg√°lati m√©di√°ban, √©s ennek a siker√©t l√°tva kezdte el a BBC k√∂zvet√≠teni a londoni Pride felvonul√°st. Emiatt m√°ig szoktak melegfelvonul√°sokat vagy -szervezeteket Loud and Proudnak keresztelni.

Kossuth ugyanakkor nem valami jellegzetes melegikon, b√°r Ny√°ry P√°l egy level√©ben azt √≠rta Szemer√©nek, hogy akkor is k√∂vetn√© a fŇĎn√∂k√∂t, ha az egysz√°l r√©kliben vezetn√© a honv√©dsereget Buda felszabad√≠t√°s√°ra.

Advertisement

A loud and proud sz√°m√≠t√≥g√©pes j√°t√©kkifejez√©s is, azt jelenti a szlengben, amikor az ember minden fegyver√©t kilŇĎve l√°tv√°nyosan beront egy ellens√©g √°ltal elfoglalt ter√ľletre. Ez a hozz√°√°ll√°s annyira nem √°ll t√°vol Orb√°n Viktor politikai gyakorlat√°t√≥l, hogy tal√°n m√©g ŇĎ maga is sz√≠vesen v√°llaln√°.

A kifejezés másik szlengjelentése ugyanakkor hangosat fingani nyilvános helyen.

Elk√©pzelhetŇĎ, hogy Orban Viktor 1, vagy aki neki ezt a pulcsit k√©sz√≠tette, arra a t√∂rt√©n√©szk√∂r√∂kben fel-felbukkan√≥ elm√©letre szeretett volna utalni, hogy a Sz√©chenyi-Kossuth-ellent√©t fŇĎ oka ut√≥bbi k√∂zkedvelt szok√°sa volt, miszerint az elsŇĎ felelŇĎs korm√°ny, illetve a Honv√©delmi Bizottm√°ny √ľl√©sei k√∂zben n√©ha f√ľs√ľket√≠tŇĎeket rotyogtatott a t√∂bbiek f√ľle hallat√°ra. AmitŇĎl a kifinomult selyempelenk√°s arisztokrata Sz√©chenyi minden alkalommal majd megt√©bolyodott.

Advertisement

Az utols√≥ √©rtelmez√©s a legpr√≥zaibb, de f√©lek - fŇĎleg az angol nyelv haszn√°lata miatt - hogy ez m√©gis sima sportbuli lesz. Az amerikai sportokban ez a We are loud kezdetŇĪ sz√∂veg egy szok√°sos rigmus ugyanis, p√©ld√°ul a Seattle Seahawks lel√°t√≥in:

√Čs az USA k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √°llamaiban 5, Kossuthr√≥l elnevezett v√°ros is tal√°lhat√≥, √≠gy ez b√°rmelyiknek lehetne a szurkol√≥i pul√≥vere.

Advertisement

De szerintem ez az utolsó megfejtés sem igaz. A megoldás talán csak annyi, és én ebben reménykedem, hogy Orbán Viktor simán divatblogot indít.

Ezt az elm√©letet t√°masztja al√° a Bors friss cikke, amibŇĎl kider√ľl, hogy az Orb√°n oldal√°ra szint√©n nemr√©g kiposztolt m√°sik fot√≥n l√°that√≥ sportos napszem√ľveget maga a Blogger v√°lasztotta ki mag√°nak 8 eur√≥√©rt, a gyerekei tiltakoz√°sa ellen√©re, egy horv√°torsz√°gi baz√°rban!