Szakály: Lehet, hogy tévedtem

Szak√°ly nagy vonalakban m√ļlt p√©nteken azt mondta az MTI-nek, hogy a zsid√≥k 1941-es deport√°l√°sa idegenrend√©szeti probl√©ma volt. Most elŇĎadott egy olyan bocs√°natk√©r√©st, ami nem is igaz√°b√≥l az.

Az MTI h√≠re szerint tegnap az ATV esti mŇĪsor√°ban magyar√°zta a kijelent√©s√©t, most bem√°solom a magyar√°zkod√°s√°nak a nagyr√©sz√©t:

Szak√°ly S√°ndor vas√°rnap az ATV mŇĪsor√°ban k√∂z√∂lte, ŇĎ arr√≥l besz√©lt, hogy az 1930-as √©vekben Eur√≥pa sz√°mos orsz√°g√°ban, √≠gy Magyarorsz√°gon is, hontalan vagy √°llampolg√°rs√°gukt√≥l megfosztott zsid√≥k √©ltek. Magyarorsz√°gon 1941-ben k√∂r√ľlbel√ľl 15-35 ezer Szlov√°ki√°b√≥l, Lengyelorsz√°gb√≥l, N√©metorsz√°gb√≥l √©s Ausztri√°b√≥l menek√ľlt zsid√≥ volt, akiknek az √°llampolg√°rs√°ga bizonytalan volt.

Randolph L. Braham t√∂rt√©n√©szt id√©zve azt mondta, hogy a K√ľlf√∂ldieket EllenŇĎrzŇĎ Orsz√°gos K√∂zponti Hat√≥s√°g megfogalmazott egy olyan ig√©nyt, hogy minden k√©tes √°llampolg√°rs√°g√ļ egy√©nt ki kell utas√≠tani K√°rp√°talj√°ra, √©s √°t kell tenni a kelet-gal√≠ciai n√©met hat√≥s√°gokhoz.

Hangs√ļlyozta: ez l√©p√©s nem volt embers√©ges, a trag√©dia k√∂vetkezm√©nye, hogy 11-18 ezer Magyarorsz√°gon l√©vŇĎ, alapvetŇĎen hontalan vagy √°llampolg√°rs√°g√°t bizony√≠tani nem tud√≥ embert "tesznek √°t" Gal√≠ci√°ba, ahol ukr√°n √©s n√©met milicist√°k illetve csapatok legyilkolj√°k ŇĎket.

√Čs hogy mi√©rt csak hunyor√≠tva l√°tsz√≥dik az eg√©sz bocs√°natk√©r√©snek? Nem a t√∂rt√©nelmi esem√©nyek le√≠r√°sa miatt, hanem az√©rt, mert Szak√°ly ezt √≠gy int√©zi el:

akit ezzel megsértettem, én megkövetem

Illetve:

bŇĪntudatom nincs, mert nem k√∂vettem el bŇĪnt az √©n felfog√°som szerint. Lehet, hogy t√©vedtem

Advertisement

‚ÄčT√©nyleg G√∂mb√∂s Gyula k√©p√©t tartja az asztal√°n a korm√°ny t√∂rt√©n√©szint√©zet√©nek vezetŇĎje? (Updatelve)

CsendŇĎrszobor + a Magyar Nemzeti F√ľggetlens√©gi (Fajv√©dŇĎ) P√°rt alap√≠t√≥j√°nak fot√≥ja √°ll Szak√°ly S√°ndor asztal√°n, legal√°bbis nagyon √ļgy n√©z ki. Ňź az, aki idegenrend√©szeti probl√©m√°nak nevezte ma a zsid√≥k elsŇĎ csoportjainak 1941-es deport√°l√°s√°t. Nem G√∂mb√∂s, hanem Szak√°ly.

A korm√°ny alap√≠totta nemr√©g √©s L√°z√°r J√°nos minisztereln√∂ks√©gi √°llamtitk√°r fel√ľgyeli a Veritas T√∂rt√©nelemkutat√≥ Int√©zetet, amit az√©rt hozott l√©tre a Fidesz, hogy

‚Äěhiteles, torz√≠t√°smentes" m√≥don mutassa be az elm√ļlt m√°sf√©l √©vsz√°zad sorsford√≠t√≥ politikai √©s t√°rsadalmi esem√©nyeit.

Ennek vezetŇĎje, Szak√°ly S√°ndor ma arr√≥l nyilatkozott az MTI-nek, hogy

"Arr√≥l is besz√©lni kell, hogy a Magyarorsz√°gr√≥l kialak√≠tott k√©ppel ellent√©tben az itteni zsid√≥s√°got igaz√°n att√≥l kezdve √©rte jelentŇĎs vesztes√©g, amikor a n√©met haderŇĎ bevonult Magyarorsz√°gra, s √≠gy az orsz√°g szuverenit√°sa erŇĎsen korl√°tozott√° v√°lt 1944. m√°rcius 19. ut√°n. Utalt arra, hogy a t√∂rt√©n√©szek k√∂z√ľl t√∂bben √ļgy √≠t√©lik meg, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba t√∂rt√©nt az elsŇĎ deport√°l√°s a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļban Magyarorsz√°gr√≥l, de v√©lem√©nye szerint ez ink√°bb idegenrend√©szeti elj√°r√°snak tekinthetŇĎ, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar √°llampolg√°rs√°ggal, ide toloncolt√°k ki. Amikor kider√ľlt, hogy sokakat k√∂z√ľl√ľk meggyilkoltak, Keresztes-Fischer Ferenc bel√ľgyminiszter lehetŇĎv√© tette a visszat√©r√©st Magyarorsz√°gra."

K√©sŇĎbb pedig olyan fot√≥t tett ki Ludivikashangulat felhaszn√°l√≥ a Tumbl-blogj√°ra, amin az idegerend√©szeti szak√©rtŇĎ Szak√°ly a fajv√©dŇĎ exminisztereln√∂k, a magyar Mussolini, G√∂mb√∂s Gyula portr√©j√°val p√≥zol, egy Nagy-Magyarorsz√°g-t√©rk√©p √©s egy kakastollas csendŇĎrszobor(nak l√°tsz√≥ t√°rgy) t√°rsas√°g√°ban.

Advertisement

A képet az MTI fotósa, Koszticsák Szilárd készítette Szakály irodájában, itt a teljes verzió, klikkre nagyítható:

Itt a fot√≥ bal sark√°ban l√©vŇĎ k√©p n√©mi CSI enhance! ut√°n, ak√°r a fiatal G√∂mb√∂s is lehet, de nem sz√°z sz√°zal√©k:

Advertisement

Aki tudja, hogy kit ábrázol a kép, ne habozzon bekommentelni!

Update: Pallium nevŇĪ olvas√≥nk r√©v√©n meg is √©rkezett a megfejt√©s!

K√©ri K√°lm√°n vez√©rkari ezredes, k√©sŇĎbb recski rab, k√©sŇĎbb MDF-es orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ l√°that√≥ a k√©pen.

Advertisement

Szak√°ly egy√©bk√©nt sokat foglalkozott G√∂mb√∂ssel, ez egy megh√≠v√≥ egy tavaly ŇĎsszel tartott szeksz√°rdi G√∂mb√∂s-elŇĎad√°s√°ra:

Megh√≠v√≥ L√©lek√©p√≠tŇĎre!

November 28-án este folytatódik Szekszárdon

a n√©pszerŇĪ L√©lek√©p√≠tŇĎ sorozat.

Dr. T√≥th Csaba Attila, a L√©lek√©p√≠tŇĎ vezetŇĎje ez√ļttal

Dr. Szak√°ly S√°ndort,

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektor-helyettesét hívta meg,

aki történészként avatottan mutatja be

vitéz jákfai Gömbös Gyulát,

Magyarorsz√°g egykori minisztereln√∂k√©t, Murga sz√ľl√∂ttj√©t,

Szekszárd város díszpolgárát.

Advertisement

"[Az int√©zetnek] kicsit m√°s szellemis√©get kell k√©pviselnie, mint az eddig m√°r megl√©vŇĎ t√∂rt√©nettudom√°nyi kutat√≥mŇĪhelyeknek. (‚Ķ)"

Ezt nyilatkozta a történész az MTI-nek, és mint látszik, egy kicsit sem hazudott!

Advertisement

K√ľl√∂n megnyugtat√≥, hogy Szak√°ly a VERITAS √©l√©re t√∂rt√©nt kinevez√©se elŇĎtt nem bŇĎrfejŇĪeknek szervezett t√ľntet√©seket, hanem a Nemzeti K√∂zszolg√°lati Egyetem rektorhelyettese volt.