This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tényleg fellép a Gólya presszóban Manu Chao?

Vagy csak minden idők leggátlástalanabb április elsejei tréfáját süti el a balosok józsefvárosi törzshelye?

Advertisement

A Facebook event szerint a világhírű forradalmár-zenésznek ingyenes fellépése lesz április elsején a Gólyában, mivel amúgy is szokása, hogy gerillakoncerteket tartson foglalt házakban és mozgalmi központokban. Most pedig a budapesti komcsik kedvenc kocsmájára esett a választása. (NB: Itt vállaltan balosokról van szó, nem úgy komcsik, mint az MSZP vagy a kádárizmust feltámasztó Fidesz.)

A koncert végén gyűjtés is lesz, amellyel Manu Chao a zapatista mozgalmat támogatja. És amikor már azt mondanád, hogy azért minden baromságot ne akarjatok elhitetni velem, a szervezők rá is kontráznak erre azzal, hogy sikerült megegyezni a szemközti telek tulajdonosával, hogy kölcsönadják a Gólyával szembeni buckákat és a parkolót, szóval, ha sokan mennek, oda költöztetik a koncertet.

Advertisement

De ettől még mindig eléggé meglepődnék, ha megjelenne ott a spanyol-francia világsztár, akinek jóval több rajongója van itthon annál, ahányan beférnek a Gólyába. Aztán ki tudja? Mert Manu Chao tényleg csinál ilyen gerillakoncerteket, úgyhogy akár el is hihetném, ha nem néznék rá a dátumra is. Mindenesetre ha tudok valami biztosabbat, azt is megírom majd.

Share This Story

Get our newsletter