Vagy csak minden idŇĎk legg√°tl√°stalanabb √°prilis elsejei tr√©f√°j√°t s√ľti el a balosok j√≥zsefv√°rosi t√∂rzshelye?

A Facebook event szerint a vil√°gh√≠rŇĪ forradalm√°r-zen√©sznek ingyenes fell√©p√©se lesz √°prilis elsej√©n a G√≥ly√°ban, mivel am√ļgy is szok√°sa, hogy gerillakoncerteket tartson foglalt h√°zakban √©s mozgalmi k√∂zpontokban. Most pedig a budapesti komcsik kedvenc kocsm√°j√°ra esett a v√°laszt√°sa. (NB: Itt v√°llaltan balosokr√≥l van sz√≥, nem √ļgy komcsik, mint az MSZP vagy a k√°d√°rizmust felt√°maszt√≥ Fidesz.)

A koncert v√©g√©n gyŇĪjt√©s is lesz, amellyel Manu Chao a zapatista mozgalmat t√°mogatja. √Čs amikor m√°r azt mondan√°d, hogy az√©rt minden baroms√°got ne akarjatok elhitetni velem, a szervezŇĎk r√° is kontr√°znak erre azzal, hogy siker√ľlt megegyezni a szemk√∂zti telek tulajdonos√°val, hogy k√∂lcs√∂nadj√°k a G√≥ly√°val szembeni buck√°kat √©s a parkol√≥t, sz√≥val, ha sokan mennek, oda k√∂lt√∂ztetik a koncertet.

De ettŇĎl m√©g mindig el√©gg√© meglepŇĎdn√©k, ha megjelenne ott a spanyol-francia vil√°gszt√°r, akinek j√≥val t√∂bb rajong√≥ja van itthon ann√°l, ah√°nyan bef√©rnek a G√≥ly√°ba. Azt√°n ki tudja? Mert Manu Chao t√©nyleg csin√°l ilyen gerillakoncerteket, √ļgyhogy ak√°r el is hihetn√©m, ha nem n√©zn√©k r√° a d√°tumra is. Mindenesetre ha tudok valami biztosabbat, azt is meg√≠rom majd.