This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tényleg Faludy György előtt tiszteleg a francia pénzügyminiszter?

Illustration for article titled Tényleg Faludy György előtt tiszteleg a francia pénzügyminiszter?

Vagy csak testszínű zoknit visel? Ő amúgy még hivatalban van, viszont görög kollégája, Janisz Varufakisz már nincs.

Advertisement

Épp a Guardian görög percről-percre cikkét néztem, amikor feltűnt a folyamban ez a fotó a francia miniszterről, Michel Sapinről. Elsőre egész biztos voltam benne, hogy a képen épp eltekint a zokniviseléstől, de jobban megnézve inkább a halvány rózsaszínű zokni mellett kardoskodnék, viszont még mindig meg lehet győzni az ellenkezőjéről is.

Sapin egyébként azért került a hírekbe, mert megszólalt a tegnapi görög népszavazásra reagálva, amin a NEM győzött, és egyelőre semmilyen elhamarkodott következtetést nem volt hajlandó levonni az eredményből: szerinte továbbra is lehetséges a párbeszéd az EU és a görög kormány között, de ehhez az kell, hogy Ciprasz miniszterelnök sürgősen jelentkezzen valami új javaslattal.

Advertisement

Az is valószínű, hogy az EU részéről holnapig nem lesz hivatalos reakció: kedd estére hívtak össze egy EU-csúcsot. Az pedig már biztos, hogy a további tárgyalásokat a görögök részéről nem az eddigi pénzügyminiszter fogja vezetni, mert ma reggel Janisz Varufakisz bejelentette, hogy lemond, miután több európai tárgyalópartnere is jelezte, hogy lehetőség szerint nem vele tárgyalnának tovább.

Úgyhogy innét megyünk tovább, de a kérdés attól még kérdés marad: mi van Michel Sapin lábán?

Advertisement

Fotó: Shutterstock

Share This Story

Get our newsletter