Illustration for article titled Tényleg ez volt minden idők legrövidebb magyar médiaháborúja?

Egyelőre csak kapkodom a fejemet és a levegőt, és nem hiszek a fülemnek meg a szememnek. De akárhogy is van, nem tudom másképpen értelmezni a Nemzetnél és a többinél történteket: Orbán Viktor miniszterelnök az első menet első másodpercében kiütötte Simicska Lajost.

Advertisement

A médiatulajdonos milliárdosnak szinte ideje sem volt meghirdetni a totális médiaháborút, és máris elvesztette a balhét. Azt legalábbis egyáltalán nem lesz könnyű kezelni, hogy a legjobb emberei a népszavás nyilatkozat másnapján testületileg kiugrottak a seregből.

Advertisement

Tisztek nélkül nincs háború. Katonák nélkül pláne nincs.

Fogalmam sincs, mit lehet húzni ezek után.

Persze mindig van kivel folytatni, de az már nem ugyanaz. Ennek a posztnak az élesítése pillanatában ráadásul még arra vagyok kíváncsi, hogy érvényesül-e a szóban forgó újságnál, tévénél és rádiónál az Origo-modell: vagyis hogy az újságírók nagyja a főnökei után megy-e. Rövidesen kiderül. Bár ha ki is ürülnek a szerkesztőségek esetleg – nem magától értetődő –, az élet akkor sem feltétlenül áll meg, csak épp a karaktere lesz neki abszolút másmilyen.

Advertisement

Na mindegy, nem akarok a dolgok elébe szaladni, ám két kérdés feltétlenül felmerül. Ennyire túlbecsültük Simicska Lajost? Vagy ennyire alábecsültük Orbán Viktort?

Nemsokára meglátjuk, ahogy mondani szokás. Mindenesetre most már abban tényleg biztosak lehetünk, hogy egy szép és évtizedeken át tartó férfibarátságnak végképp befellegzett.

Share This Story

Get our newsletter