Tényleg csak erőszakos faszként lehet túlélni a világvégét?

Illustration for article titled Tényleg csak erőszakos faszként lehet túlélni a világvégét?

A múlt hét második felében rendezték a legfontosabb geekfesztivált, a San Diego Comic-Cont. Az itt bemutatott címek és franchise-ok – gyakran a legnézettebb filmekről van szó – már egyáltalán nemcsak egy szűk szubkultúrát vagy éppen gyerekeket érdekelnek.

Advertisement

A rendezvényre mindig rengeteg beszélgetést és bemutatót szerveznek, mindenféle panelek formájában – a Csillagok háborúja kapcsán most például remek koncertet adtak. A comic-conos előzetesek is érdekesek tudnak lenni – kivéve az Éhezők viadaláét, de arról amúgy is írtam.

Advertisement

Jöjjön akkor egy összefoglaló a többiről, amik fontosak voltak szerintem.

Superman magányos, de Batmant nem érdekli, mert ő meg ideges

Új trailert kapott a Batman v Superman: Dawn of Justice, amiből kiderül, hogy a Denevérember azért akarja pofán vágni az Acélembert, mert az szétlézerezte az irodáját. A videóban felbukkan Wonder Woman is, na meg a gonosz Lex Luthor, aki még nem kopasz, de biztos annyit basztatja majd a szintén feltűnő kryptonit kristályokat, hogy kihullik a haja. Legnagyobb meglepetésemre a Ben Affleck-féle nagyon erőszakosnak tűnő Bruce Wayne/kövér Batman egyre szimpatikusabb, de egyébként a legkevésbé sem hoz lázba a videojátékká fényelt, nagy és minden bizonnyal tök üres morális kérdésektől kongó szuperhős-leszámolás.

Advertisement

Joker és a csaja elkényeztetett methfüggő kölyköknek tűnnek

Advertisement

A DC másik nagy képregényes húzása, a Suicide Squad is megkapta első előzetesét, erről egyelőre nincs normálisan feltöltött videó, csak ez a kiszivárgott kamerás verzió. A koncepció itt az, hogy a különböző képregényes rosszfiúkat egy árnyékszervezet arra kényszeríti, hogy még gonoszabb dolgok ellen harcoljanak. Az első néhány fénykép után – főleg az emós Joker láttán –maximum csak legyinteni tudtam az egészre, pedig nincsenek prekoncepcióim és hamis elvárásaim a képregényfilmekkel kapcsolatban. De ha meg nem is győzött ez az előzetes –távolról sem –, az érdeklődésemet felkeltette. Szokatlanabb hangvételűnek tűnik, mint a Batman v Superman. Szóval kíváncsi vagyok, milyen lehet a bűn bohóchercege és a csaja elbaszott Rich Kids of Instagramként.

A legígéretesebb képregényfilm főszereplője egy nagypofájú gyilkológép

Advertisement

A Marvel Deadpool nevű karakterét itthon nem annyira ismerik, pedig messze ő a legviccesebb szuperhős – vagyis inkább szuperbűnöző – manapság. A borzasztóan elcsúfított, de halhatatlan mutáns teljesen őrült, rendszeresen kommunikál a narrátorral, illetve a fejében lévő hangokkal, és gyakran áttöri a negyedik falat, azaz kiszól a nézőknek is, reflektálva arra, hogy valójában ő egy képregényben szereplő figura. Mindezek mellett brutálisan erőszakos és nagyon vicces. Az ő főszereplésével készült film pedig megkapta a felnőtt besorolást, azaz minden esély megvan rá, hogy nem herélik ki teljesen a figurát, úgy, mint a Wolverine c. filmben, ahol szó szerint betapasztották a száját. Abban is és ebben is Ryan Reynolds alakítja a karaktert, ami egyelőre semmit nem jelent, de a rajongóknak állítólag bejött a fenti, kiszivárgott trailer.

Illustration for article titled Tényleg csak erőszakos faszként lehet túlélni a világvégét?
Advertisement

Feltámasztják a sorozatot, amit amúgy is borzasztóan túlhúztak

A Hősök folytatása-újragondolása is kapott egy újabb és hosszabb előzetest, ennek alapján pont olyannak tűnik, mint az eredeti sorozat bármelyik évada, a remek elsőt leszámítva. Ha ennek alapján kéne döntenem, tuti, hogy a közelébe sem mennék a Heroes Rebornnak. Amúgy sem valószínű, hogy ez megtörténik, de meglátom, mit szólnak hozzá az okosok.

Advertisement

A Star Wars akármit csinálhat, mert Star Wars

Nem új előzetest, kedvcsináló werkfilmet kapott a hetedik Csillagok háborúja, mindenki elmondja benne, mennyire király a forgatás, a munka, a többiek, a technika, az élet. Borzasztóan elfogult vagyok a Star Wars feliratú dolgokkal, és a Force Awakens ígéretesnek tűnik.

Advertisement

Bumm, így lett zombiapokalipszis

Testvérsorozatot kap a néha borzasztóan vontatott, néha csodálatosan izgalmas Walking Dead. Ott bőven a zombiapokalipszis kirobbanása után kapcsolódtunk a történetbe, a Fear the Walking Dead viszont sokat koncentrál a járvány kitörésére és a civilizáció leépülésére. Ez egy érdekes, újfajta megközelítése az eredeti történetnek. Remélem, a családi dráma vonalat nem fogják annyira erőltetni, mint a videóban – hiú remények ezek, tudom –, és nem akarják majd úgy összekeverni a két sorozat cselekményét, mint az Arrow és a Flash teszi. Akkor simán lehet, hogy ez a Walking Dead legalább annyira jó lesz – ha máshogy is –, mint az eredeti.

Advertisement

Tényleg csak erőszakos faszként lehet túlélni a világvégét?

Nemcsak az új Walking Dead kapott trailert, a régi is. A hatodik évadban már megint Rick Grimes félig megbomlott elméje okozza a legtöbb bonyodalmat. Elkényeztetett kertvárosiként nem lehet túlélni az élőhalottakat és a gonosz portyázókat, gondolja Rick, és pont olyan diktátorrá válik, mint akit pár éve kicsinált. Kár, hogy kicsit unalmas már ez az egész széthúz a csapat, összatart a csapat mechanika. Az évad első fele helyett inkább olvasná fel a Ki a faszagyerek c. költeményt, és ugyanott tartanánk. Ami tök jó: úgy tűnik, hogy Morgan állandó szereplő lesz. Messze ő a legérdekesebb karakter az egész sorozatban, főleg, mióta shaolin pappá képezte magát. Remélem, őt nem cseszik el vagy nyírják ki.

Share This Story

Get our newsletter