Illustration for article titled Tényleg az Origo eladását jelentették be

A magyar sajtóban kivételes, transzparens módon adják el a portált - a Cink tudomása szerint erről is szó esett a mai origós állománygyűléseken.

Advertisement

Átláthatóan, tenderszerű eljárással adja el a Telekom a legnagyobb hírportált - többek között erről is beszéltek ma a szerkesztőségben. A különböző részlegeknek külön eligazítást tartottak, most folyik épp az újságíróké.

Advertisement

Vagy húsz helyre ment ki a tendercsomag, a cégnél is több végső jelentkezőre számítanak. Volt olyan menedzser, aki tudomásom szerint a magánvéleményeként azt hangoztatta, másfél évig vagy tovább is eltarthat az egész folyamat. A Telekomot és az Origót ismeri forrásaink erre csak nagyokat bólogattak, arra célozva, hogy a cégnél tényleg lassan szoktak menni a dolgok.

A Cink írta meg elsőként, hogy mára becsődítették a szerkesztőségbe a mozgatható embereket, hogy a teljes stábnak bejelenthessék, mi várható.

Advertisement

Úgy tudom, a vételi ajánlatok leadási ideje péntek.

Az ajánlatot benyújtókkal egymás után leülnek, és több körben tárgyalnak velük a tulajdonos képviselői - hangzott el.

Advertisement

Iparági forrásaink szerint több nagy médiacég is ajánlatot tehet, és akár köztük lehet az Index-tulajdonos Spéder Zoltán, illetve a Habony Árpád új médiavállalkozása is.

Share This Story

Get our newsletter