Legal√°bbis ezzel kelti fel figyelm√ľnket egy, az ingatlan.com-ra nemr√©giben felker√ľlt hirdet√©s. Tov√°bbolvasva azonban kider√ľl, hogy az √©p√ľlet m√©gsem k√∂z√©pkori, √©s ez m√©g csak a legkisebb gond.

Az √∂t √©s f√©l hekt√°ros ter√ľlet k√∂zep√©n √°ll√≥ 520 n√©gyzetm√©teres v√°r saj√°t halast√≥val √≠gy elsŇĎ hall√°sra eg√©szen j√≥l hangzik, de a l√°that√≥an f√©lk√©sz √©p√ľletegy√ľttesnek majdnem a fel√©t egy fedett terasszal rendelkezŇĎ lovagterem (hiszen ki ne v√°gyna egy ilyenre?) t√∂lti ki, az absztrakt elrendez√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen pedig nem lenn√©k a heveny hasmen√©ssel k√ľzdŇĎ tulajdonos hely√©ben, ha a v√©c√©re kell rohanni. √Črtem √©n, hogy a tetŇĎvel rendelkezŇĎ pec√°z√≥helyet V.I.P pec√°z√≥nak h√≠vni irgalmatlanul erŇĎs marketingsz√∂veg, √©s valahol m√©g menŇĎ is, de a 36 n√©gyzetm√©teren elter√ľlŇĎ fŇĪny√≠r√≥ t√°rol√≥ toronyra (sz√©p kifejez√©s egy√©bk√©nt, aj√°nlom azonnali bevezet√©s√©t a magyar √©p√≠t√©sznyelvbe) m√°r igaz√°n nem tudok √©rtelmes magyar√°zatot tal√°lni.

K√ľl√∂n h√°l√≥szoba egy√©bk√©nt nincs az alaprajzon felt√ľntetve, de h√°t az csak "t√°j√©koztat√≥ jellegŇĪ", sz√≥val k√∂nnyen meglehet, hogy az egyik toronyban egy baldachinos XIV. Lajos korabeli francia√°gy v√°rja a rezidencia leendŇĎ gazd√°j√°t, mellette pedig a munk√°csi v√°rban l√©vŇĎh√∂z hasonl√≥ v√©c√© v√°rja a k√∂nny√≠t√©sre v√°gy√≥t:

Advertisement

A teljes hirdetés:

Var√°zslatos k√∂z√©pkori V√°r SzegedtŇĎl 30km-re.
FestŇĎi k√∂rnyezetben, Magyarorsz√°gon szinte egyed√ľl√°ll√≥, √ļj√©p√≠t√©sŇĪ k√∂z√©pkori hangulatot id√©zŇĎ v√°rat k√≠n√°lunk megv√©telre. A v√°rat k√∂r√ľlhat√°rol√≥ f√∂ldter√ľlet nagys√°ga 5,5Ha. Az √©p√ľlet l√°b√°n√°l 1Ha telep√≠tett halast√≥ tal√°lhat√≥.
Miden nap nyaral√°s lehet a tulajdonos sz√°m√°ra. A v√°rat k√∂r√ľlvevŇĎ k√ľl√∂nleges n√∂v√©nyek, melyek megk√∂zel√≠tŇĎleg 10.000 db k√ľl√∂nb√∂zŇĎ c√©drus, ciprus, bor√≥ka stb. f√©le egz√≥t√°k d√≠sz√≠tik. √Ėnt√∂z√©s√ľket automata locsol√≥rendszer biztos√≠tja. M√©g nincs teljesen befejezve az √©p√ľlet, de kis r√°ford√≠t√°ssal befejezhetŇĎ. A fŇĎ√©p√ľlet f√∂ldszintj√©n t√°gas nappali, konyha+√©tkezŇĎ, F√ľrdŇĎ, WC, Az emeleten nagy h√°l√≥szoba tal√°lhat√≥. Az eg√©sz ingatlan egyedei tervez√©sŇĪ, semmi √°tlagosat nem tal√°l benne az √©rdeklŇĎdŇĎ. FŇĪt√©s√©t vegyes t√ľzel√©sŇĪ kaz√°n biztos√≠tja. A lovagterem befejez√©sre v√°r, jelenleg szerkezetk√©sz √°llapotban van. Az ingatlan jelenlegi alapter√ľlete 520nm a gar√°zs 90nm. Az eg√©sz telek 3m magas ker√≠t√©ssel k√∂rbeker√≠tett. Rengeteg lehetŇĎs√©g rejlik az ingatlanban az adotts√°gainak k√∂sz√∂nhetŇĎen. Remek kikapcsol√≥d√°s ny√ļjt a haza√©rkezŇĎknek, befektetŇĎknek, rendezv√©nyszervezŇĎknek.

Advertisement

Advertisement

K√ľl√∂n szeretn√©m felh√≠vni a figyelmet az egyik tornyon l√©vŇĎ Szent Koron√°ra, ami az√©rt l√©nyegesen gyeng√©bb akot√°s, mint a Margit h√≠don l√°that√≥ darab, de term√©szetesen a l√©nyeg nem a kivitelez√©s, hanem a hazafis√°g:

Advertisement

No de n√©zz√ľnk k√∂r√ľl a mai magyar piacon, milyen pr√©mium ingatlant kaphatn√°nk m√©g ez√©rt az √°tlagember sz√°m√°ra kiss√© h√ļz√≥snak tŇĪnŇĎ 165 milli√≥√©rt?

Nem kell ilyen tornyos iz√©, de legyen sz√©p √©s mŇĪeml√©k!

Advertisement

Mit sz√≥ln√°l egy XIV. sz√°zadi g√≥tikus alapokkal rendelkezŇĎ, majd 1748-ban barokk st√≠lusban √ļjj√°√©p√≠tett, frissen fel√ļj√≠tott, 481 n√©gyzetm√©teres alapter√ľletŇĪ soproni ingatlanhoz 135 milli√≥√©rt n√©h√°ny, mitol√≥giai jelenetet √°br√°zol√≥, gy√∂ny√∂rŇĪen restaur√°lt szekk√≥val √©s √ľvegtetŇĎs belsŇĎ udvarral? Igen, ez m√©g mindig kicsit dr√°ga, Sopron belv√°rosa meg h√°t nem kong az √ľress√©gtŇĎl, mint az √°sotthalmi kast√©ly kertje, de a v√°s√°rl√°s mell√© sz√°zezer forintos Media Markt v√°s√°rl√°si utalv√°ny j√°r! (Nem, nem viccelek, t√©nyleg ott van a hirdet√©sben.) A megsp√≥rolt harmincmilli√≥t meg k√∂ltsd b√ļtorokra.

Még több fotó a hirdetésben.

Advertisement

Advertisement

Devizak√ľlf√∂ldi vagy? Esetleg nem term√©szetes szem√©ly? Sebaj, neked is lehet kast√©lyod!

Advertisement

99 milli√≥√©rt aj√°nlom figyelmedbe ezt a n√©gysz√°z√∂tven n√©gyzetm√©teres barokk st√≠lus√ļ villa√©p√ľletet Zalasz√°nt√≥ mellett, amely egy 2,4 hekt√°ros telek k√∂zep√©n √°ll. A hirdet√©s szerint a kert m√©g csak r√©szben kialak√≠tott, de "a f√ľrdŇĎk padozata, falburkolata, a kandall√≥, az √∂sszes l√©pcsŇĎ, a teraszok burkolata, korl√°tja, √©s az √©p√ľlet l√°bazata carrarai m√°rv√°nyb√≥l, illetve gr√°nitb√≥l k√©sz√ľlt", teh√°t a luxys√°gra nem lesz panasz!

Advertisement

Advertisement

Nincs ízlésem, de mindenképp tornyos házat akarok!

29,5 milli√≥√©rt ez esetben ti√©d lehet ez a Kecskem√©t melletti n√©gyszob√°s csoda, amirŇĎl ugyan kev√©s k√©p √©rhetŇĎ el a hirdet√©sben, de annyi biztos, hogy term√©szetv√©delmi ter√ľleten √°ll, sŇĎt, m√©g egy n√°dtetŇĎs k√ļria√©p√ľlet √©s szabadt√©ri medence is tartozik hozz√°. Ennyi√©rt mindez aj√°nd√©k, szekk√≥kat meg majd fest a falra a szobafestŇĎ Anti, mert h√°t biztos tud olyat is, ha van neki egy eg√©sz raffiaszatyornyi ecsetje.

Advertisement

Advertisement

Legyen patin√°s, nagy parkkal, sŇĎt, k√∂lten√©k is r√° √∂r√∂mmel!

Ez esetben ezt a csokonyavisontai kast√©lyt neked tal√°lt√°k ki! A tizenkilencedik sz√°zad v√©gi, m√°ra erŇĎsen fel√ļj√≠t√°sra szorul√≥ kast√©ly nyolcvanmilli√≥ forint ellen√©ben a ti√©d lehet, sŇĎt, egy r√∂pke 2,7 hekt√°ros angolkertben is gy√∂ny√∂rk√∂dhetsz az ablakon kin√©zve. A 2800 n√©gyzetm√©teres alapter√ľlet ugyan nem foglal mag√°ban egy lovagtermet √©s fŇĪny√≠r√≥tart√≥ fiatornyot sem, sŇĎt, ut√≥bbit sajnos a hat√°lyos magyar mŇĪeml√©kv√©delmi t√∂rv√©nyek √©rtelm√©ben nem is adhatsz hozz√°, de ez legyen a legnagyobb baj.

Advertisement

Még több fotó a hirdetésben, itt.

Advertisement

Advertisement

J√≥, j√≥, ez mind szar, nekem olyan kell, amivel lehet villogni a haverok elŇĎtt!

Advertisement

A Feh√©r H√°z megteszi? J√°sz√°roksz√°ll√°s, hatvanmilli√≥, √∂tsz√°z n√©gyzetm√©ter, k√©t szint, sŇĎt, m√©g a lift is lesz benne. Ha c√©gk√©nt v√°s√°rolod meg, m√©g az √ĀFA is visszaig√©nyelhetŇĎ. MenŇĎ!

Advertisement

SŇĎt, az Avatar-t√©m√°j√ļ f√ľrdŇĎszob√°ban a Trinity-szem√ľveges ingatlanreferens nyomja kisterpeszben:

Advertisement

Nem érdekel egyik sem, inkább építek magamnak egyet!

A legjobb megold√°st v√°lasztod ezzel, hiszen nem ritka, hogy kitart√≥ f√©rfiak, vagy esetleg csal√°dok saj√°t k√ļri√°t, illetve kast√©lyt √©p√≠tettek maguknak, m√©g akkor is, ha erre nem volt enged√©ly√ľk, √©s egy t√≠z m√©ter magas sz√©nab√°la-fal m√∂g√© kellett rejteni√ľk a b√ľszkes√©g√ľket.

Advertisement

Magyar p√©ld√°k is vannak term√©szetesen erre, hiszen gondoljunk csak a majd n√©gy √©vtized alatt elk√©sz√ľlt Bory-v√°rra:

Vagy épp a Taródi-várra:

Advertisement

Annyi azonban biztos, hogy a magyar kast√©lyok nem vonz√≥ak, nem ritk√°n t√≠zmilli√≥ forint alatt is lehet m√°r √©vek √≥ta kisebb, b√°r nagyon lerobbant vill√°kat √©s k√ļri√°kat v√°s√°rolni a Balatont√≥l illetve frekvent√°ltabb √ľd√ľlŇĎhelyektŇĎl n√©h√°ny kilom√©terre, de √∂tven-sz√°z milli√≥ forint k√∂zt hatalmas v√°laszt√©kb√≥l b√∂ng√©szhetnek a kellŇĎen vastag p√©nzt√°rc√°val rendelkezŇĎk. A Napi Gazdas√°g √©rtes√ľl√©sei szerint az idei ny√°ri fŇĎszezon v√©ge √≥ta nyolc teljesen fel√ļj√≠tott kast√©lysz√°ll√≥ra tett√©k ki a z√°rva t√°bl√°t, ami t√∂bb, mint lehangol√≥. Term√©szetesen a mŇĪeml√©ki korl√°toz√°sok erŇĎs√≠tik a befektetŇĎi √©rdektelens√©get, sŇĎt nem ritk√°n ellehetetlen√≠tik egy-egy ilyen ingatlan fel√ļj√≠t√°s√°t √©s kifog√°stalan kast√©lysz√°ll√≥k√©nt val√≥ mŇĪk√∂d√©s√©t, de a telekad√≥k √©s √©p√≠tm√©nyad√≥k emelked√©se sem seg√≠ti az √©p√≠tett m√ļlt megŇĎrz√©s√©t.

_____________
A munk√°csi v√°rr√≥l, illetve annak v√©c√©j√©rŇĎl k√©sz√≠tett fot√≥k a koos.hu-r√≥l √©s a Wikimedia Commons kincsesb√°ny√°j√°b√≥l, a Margit h√≠don l√©vŇĎ koron√°r√≥l k√©sz√≠tett fot√≥ pedig szint√©n a Wikim√©di√°b√≥l sz√°rmaznak. A GIF-√©rt meg nem v√°llalom a felelŇĎss√©get.