Tengeri ütközettel vagy bokszmeccsel nyisson a Pancho Aréna?

Ifjúsági focimeccs lesz április 21-én a csodálatos nevű Pancho Aréna első programja. Összegyűjtöttünk néhány grandiózusabb ötletet, induljon a rumble in the Váli Valley!

Advertisement

Rumble in the Jungle 2

1974 októberében rendezték a Kongó-parti Kinshasában a világ talán legbizarrabb, legvadabb bokszmeccsét, a Rumble in the Jungle-t, George Foreman veretlen nehézsúlyú bajnok és Muhammad Ali korábbi király között.

A bulit Mobutu Sese Seko kongói diktátor meghívására szervezte Don King promóter-bűnöző, Ali kiütéssel nyert a nyolcadik menetben.

Advertisement

A két sportoló soha többé nem találkozott a ringben. Mindketten élnek még: Foreman 65 éves, Ali 72. Lassan itt az ideje a nagy visszavágónak.

Orbán Viktor és barátai vs. spanyol fociválogatott

Advertisement

Különös csemegében részesültek 2011. március 9-én Csecsenföld futballrajongói. Ramzan Kadirov, a tagállam ifjú hadúrból lett Moszkva-barát ura lépett a pályára Ruud Gullit holland szupersztár és csecsen nagykutyák oldalán egy nyugdíjas, de vb-győztes focistákból összerakott brazil válogatott ellen: ott volt Romário, Bebeto, Cafú. Két 25 perces félidőt játszottak, az első végén 2–2 volt az állás, végül a brazilok nyertek 6–4-re.

Xavi és Iniesta talán át tudnák passzolni a Simicska-Szijjártó középpályát, de biztos nem lennének ilyen szemtelenek.

Advertisement

Ladikos naumachia

Advertisement

Ezek a hajós gladiátorcsaták voltak, az elsőt Julius Caesar rendezte; a Tevere mellett ásatott hadszíntéren 2000 gladiátor csapott össze rendes római hadihajókon. Aztán Nero csinált először ilyet külön erre a célra épített amfiteátrumban.

Azt nem tudni, hogy a Pancho Aréna gyepét el lehet-e árasztani vízzel, mindenesetre csábító gondolat elképzelni zöld bársony dohányzókabátjában Lázár Jánost, ahogy egy ladik orrában állva nekivezeti apró flottáját egy rakás felfegyverzett fegyencnek, hű fegyverhordozójával, Mészáros Lőrinccel az oldalán.

Advertisement

Arirang-fesztivál

Advertisement

Augusztusban szokták megrendezni a phenjani Május Elseje Stadionban az Arirang-fesztivált, ahol több tízezer sportoló mutat be koordinált tömegjeleneteket. A Pancho Arena ugyan kisebb, mint 150 ezer férőhelyes észak-koreai társa, de attól még elég impozáns lenne, ahogy több ezer együtt mozgó aktivista színes kártyákkal kirakja a Nenyit.

Ez persze csak néhány ötlet volt a Puskás-Suzuki-kupa döntője helyett, ha tudsz jobbat, azonnal posztold ide!

Share This Story