Vajon mi lehet cukibb dolog a vil√°gon egy csapat v√≠zben lubickol√≥ malacn√°l, amelyik oda√ļszik a turist√°k cs√≥nakj√°hoz, mint egy f√≥ka √©s √ļgy bar√°tkozik vel√ľk, mint egy delfin? Nagy hirtelen nem jut eszembe semmi.

Pig Beach a Baham√°k egyik korallz√°tonya - kis j√≥ indulattal szigete -, amely h√°rom √©desv√≠zŇĪ forr√°ssal b√ľszk√©lkedhet. EttŇĎl f√ľggetlen√ľl lakatlan. Vagyis hogy ember nem √©l rajta, csak egy csom√≥ diszn√≥.

Advertisement

A legenda szerint valamikor r√©ges r√©gen tenger√©szek hagytak itt n√©h√°nyat √©lelmiszer-tartal√©knak, azt√°n m√©gsem t√©rtek vissza √©rt√ľk. Azok meg elszaporodtak.

M√°sok szerint haj√≥t√∂r√∂tt malacokr√≥l van sz√≥, vagy √©pp sz√∂kev√©nyekrŇĎl, akik egy k√∂zeli szigetrŇĎl √©rkeztek a paradicsomba. A legki√°br√°nd√≠t√≥bb elm√©let szerint sz√°nt sz√°nd√©kkal hozt√°k ide ŇĎket, hogy turist√°kat csalogassanak a Baham√°kra.

Advertisement

Ak√°rhogyis, most itt √©l egy kisebb fajta konda √©s szupercuki minden tagja. A k√∂zeledŇĎ csonakokhoz be√ļsznak a diszn√≥k √©s a turist√°k kez√©bŇĎl kapkodj√°k ki a falatokat. Kell enn√©l t√∂bb l√°tv√°nyoss√°g?

Via: Wikipedia. A posztba Christopher Dorobek fot√≥it fot√≥it linkeltem be a FlickrrŇĎl, de a Google k√©pkeresŇĎje rengeteg tal√°latot dob fel.