Vagyis már nem, mert bejelentették. A Szabadesés rövid idő alatt forog és a főszereplője egy öngyilkos lesz.

A forgatás január 3-tól 28-ig tart. A gyakorlatban a filmet öt hónap alatt hozza létre a stáb az ötlettől a mozikópiáig. 2013 novemberében megszületett az ötlet, decemberben elkészült a forgatókönyv, amellyel párhuzamosan megtörtént az előkészítés, a januári forgatás után februárban a vágás, márciusban utómunka zajlik. A Szabadesés az alkotók tervei szerint áprilisra teljesen kész lesz, írják a közleményben, amit a Filmvilág blogja tett ki.

Egyébként a gyors forgatás annyira nem egyedi jelenség, a Shame-et és az idén Oscarra jelölt Dallas Buyers Clubot is 25 nap alatt forgatták.

Advertisement

Én úgy tudom, hogy a Szabadesés főszereplője egy öngyilkos lesz, aki leugrik a háza tetejéről és zuhanás közben bepillant a ház lakásaiba, az ott lakók történeteiből áll össze majd a sztori. A filmben szerepel Tenki Réka, Trill Zsolt, Nagy Zsolt, Bordán Irén, Jordán Tamás, Hegedűs D. Géza, és Benedek Miklós is. A tervek szerint szeptemberben mutatják be Magyarországon. Ez a kép itt baloldalt a két lábon járó csomagolt gépsonkának álcázott Nagy Zsoltról is a filmből van.

Ez lesz Pálfi első játékfilmje a 2009-es Nem vagyok a barátod óta, már ha a más filmekből összevágott Final Cutot nem számítjuk. Tavaly a Toldi-filmterve majdnem egy milliárd forintot kapott a Filmalaptól.

Advertisement

Kép: outnow.ch