This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tele van a metró undorító bacilusokkal

Illustration for article titled Tele van a metró undorító bacilusokkal

Fekáliamaradék, fosatóbaktérium és szúnyogirtó-maradékot találnak a New York-i metró állomásain.

Advertisement

Christopher Mason genetikus június óta gyűjti az amerikai nagyváros metrójában talált mintákat a PathoMap nevű projekt keretében. Eddig 137 különböző baktériumot talált öt vonalon. A New York Magazine a legfélelmetesebb találatokat összegyűjtötte és egy nagyon szép, lényegretörő illusztrációban tálalta:

Illustration for article titled Tele van a metró undorító bacilusokkal
Advertisement

A metró beléptetőkapuin találta meg Mason az Acinetobacter radioresistens nevű baktériumot, ami a nevéhez hűen még a sugárzásnak is ellenáll, ugyanitt fedezte fel a Lactobacillus sakei-t, amit jogurtok készítésénél használnak. Egy Bedford Avenue-i bódén a Shigella boydii nevű bacilust sikerült felfedezni, ez felelős a vérhasért. A Lysinibacullus sphaericus a 7-es vonal kapaszkodóján találták, ezt a baktérium szúnyogirtásra használják. Aztán a Times Square-i kapaszkodón húzta meg magát az Enterococcus faecalis, amit igen, fekáliában lehet megtalálni és például húgyhólyag-fertőzésért felelős.

Share This Story

Get our newsletter