A szolg√°ltat√≥ hib√°r√≥l besz√©l √©s t√ľrelmet k√©r, m√°sok szerint ez sz√°nd√©kos csap√°s a netsemlegess√©gre.

Az Rtl.hu √©s az Rtlmost.hu oldalak mellett az MTVA streamjei sem j√∂nnek be (noha maguk az oldalak m√©g igen), √©s egyre t√∂bb elm√©let olvashat√≥ arr√≥l, hogy ez nem hiba, noha a UPC az elŇĎfizetŇĎk k√©rd√©seire ezt v√°laszolta a Facebookon:

Kolleg√°inkkal azon dolgozunk, hogy a probl√©ma mielŇĎbb elh√°ruljon √©s √ļjra el√©rhetŇĎk legyenek az eml√≠tett oldalak elŇĎfizetŇĎink sz√°m√°ra. A jav√≠t√°sok befejez√©s√©ig t√ľrelmedet szeretn√©nk k√©rni!

Mivel az RTL √©s az MTVA oldalain is el√©g nagy m√©retŇĪ forgalmat jelentenek a streamek, az √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©letekben h√≠vŇĎk sz√°m√°ra logikusnak tŇĪnik, hogy a netszolg√°ltat√≥ esetleg √≠gy akarna nyom√°st gyakorolni a tartalomszolg√°ltat√≥kra, hogy az extra m√©retŇĪ forgalom√©rt cser√©be fizessenek t√∂bb p√©nzt.

A Hup.hu f√≥rum√°n tudni v√©lik, hogy az ok az, hogy a UPC √°prilis elsej√©tŇĎl kezdve nem cser√©l forgalmat az Externettel (ez az RTL szolg√°ltat√≥ja) √©s a Deninettel (ez pedig az MTVA-√©).

Az RTL a reklamálókat a UPC-hez irányítja:

Az RTL-hez t√∂bb panasz is √©rkezett a mai napon azzal kapcsolatban, hogy egyes felhaszn√°l√≥k nem, vagy csak r√©szben √©rik el az RTL oldalait. T√°j√©koztat√°sul k√∂z√∂lj√ľk, hogy a hiba nem az RTL rendszer√©ben van, √≠gy k√©rj√ľk az √©rintett felhaszn√°l√≥inkat, hogy a hib√°val kapcsolatban keress√©k meg az internetszolg√°ltat√≥juk √ľgyf√©lszolg√°lat√°t. K√∂sz√∂nj√ľk!

Advertisement

Ha esetleg te is UPC-rŇĎl netezel, n√©zd meg, mŇĪk√∂dnek-e az RTL-es oldalak, illetve tudsz-e streamelni az MTVA-r√≥l. Itt a szerkesztŇĎs√©gben nek√ľnk nem j√∂nnek be.

UPDATE: A Budapest Internet Exchange (BIX) adatcser√©lŇĎ k√∂zpont egyik munkat√°rsa is megsz√≥lal a Hup f√≥rum√°ban, megerŇĎs√≠tve, hogy az anyav√°llalat ‚ÄúLiberty Global 2015. √°prilis 1-√©n kb 0:30 k√∂r√ľl lekapcsolta a BIX-es forgalom kicser√©l√©st az ExterNet-tel.- A felek k√∂z√∂tt a forgalom √≠gy most m√°s √ļtvonalon (a BIX-tŇĎl f√ľggetlen√ľl) halad.‚ÄĚ