N√©h√°ny sz√°zan t√ľntettek este a vil√°gra sz√≥l√≥ korrupci√≥ √©s a jogtalans√°gok ellen Budapesten.

Az esem√©ny ‚Äď melyet a T√∂bb Milli√≥an az Internet Ad√≥ √©s a Jogtalans√°gok Ellen nevŇĪ Facebook-csoport szervezett ‚Äď a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium elŇĎtt kezdŇĎd√∂tt, a J√≥zsef n√°dor t√©ren, ahonnan az internetad√≥ elleni rendezv√©nyek is indultak okt√≥ber v√©g√©n.

Advertisement

A t√ľntetŇĎk k√©sŇĎbb a S√°ndor-palot√°hoz vonultak, itt egy pet√≠ci√≥t akartak √°tadni √Āder J√°nosnak, amiben arra k√©rik, hogy oszlassa fel a korm√°nyt alkotm√°nyelleness√©g miatt. Miut√°n nem j√∂tt ki senki a pap√≠rt √°tvenni, az egyik demonstr√°l√≥t beengedt√©k, ŇĎ a biztons√°giaknak tudta √°tadni az iratot. V√©g√ľl p√°r tucat ember a Kossuth t√©rre ment, ahol jurt√°t √°ll√≠tottak ‚Äď h√°rom napig akarnak t√ľntetni.

A demonstr√°ci√≥n a NAV-eln√∂k, Orb√°n Viktor, a korm√°ny, sŇĎt az √∂sszes parlamenti p√°rt t√°voz√°s√°t is k√∂vetelt√©k.

Advertisement

Ma este hatkor is lesz t√ľntet√©s, Mondjon le Vida Ildik√≥ √©s a kitiltott NAV vezet√©s c√≠men, erre eddig majdnem 10 ezren jelentkeztek Facebookon. A rendezv√©ny a NAV Dob utcai √©p√ľlete elŇĎtt fog kezdŇĎdni, a demonstr√°l√≥k ezut√°n a J√≥zsef n√°dor t√©rre, a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium el√© vonulnak. Ezt az 1000 milli√°rdan a tisztess√©ges ad√≥z√°s√©rt nevŇĪ csoport szervezi.

Advertisement

Vida Ildikó eddig még nem mondott le.

via MTI, Index, képek: MTI/Mohai Balázs