Mert hogy egy kiülős hely nyílik ott, pont két idilli aluljáró között félúton.

Amennyire kedvelem és szépnek tartom a Déli pályaudvar épületét, annyira taszít minden, amivel az utóbbi tíz-húsz évben sikerült ott körbebástyázni, gondolok a földszinti és meg egy szinttel lejjebbi büfékre, butikokra, kocsmákra, valahogy el se tudtam képzelni egyikről sem, hogy valaha kiüljek oda iszogatni, pedig nem lakok messze. Sőt, a már Pestre átköltözött Bubba’s Water Grill fish and chips-étterembe sem vitt be a lélek sohasem.

Advertisement

Másik oldalról viszont az is igaz, hogy a környéken nincs normális kiülős hely – legalábbis a Vérmezőn lévő, változó nevű vasúti kocsi melletti helyet igazán sose bírtam megszeretni, másról pedig nem nagyon tudok.

De még ennek a piaci résnek az ismeretében sem tudom elképzelni, hogy olyan nagy élmény lenne ebben a fullasztóan levegőtlen gödörben ücsörögni, miközben – ahogy azt Trészi mikroblogger is megírta – óriási az átmenőforgalom a villamosok és a kettes metró között, és “megbízhatóan mindig tele van hajléktalanokkal”.

Mégis úgy tűnik, hogy valakik jó ötletnek gondolják, hogy itt egy jókora kiülős helyet nyissanak, Tallián Miklós fotóján ugyanis már igencsak előrehaladott állapotban van, raklapokkal, pultokkal, székekkel, árnyékolókkal. Még a végén Budán lesz az új Gödör?!

Share This Story

Get our newsletter