Ezt művelték ártatlan kis tacskómmal azok, akik le akarják nyúlni a hármashatárhegyi repteret. Innen üzenem, hogy nem kellett volna! Az államközeli tolvajlás elérte a nappalimat, és apró, bogáncsszerű baszokkal szórta tele.

Advertisement

Gyanútlanul keltem föl vasárnap délben. Halottam, hogy a gyerekek a nappaliban valami természetcsatornát néznek. "Még jó, hogy nem Mezzót!" - gondoltam enyhe borzongással, aztán lemásztam a lépcsőn.

Jól tippeltem, a gyerekek tényleg a tévé előtt hevertek a kutyával. Mondjuk igaz, hogy bármikor jövök le a lépcsőn, ugyanez a látvány fogad. De most azonnal láttam, hogy a jelentben van valami szokatlan, bizarr, sőt ijesztő.

A kutya mozgott! Soha ehhez hasonlót sem láttam, mindig úgy fekszik, ájultan, mint egy térdműtétre előkészített Szijjártó Péter. Most viszont, mint említettem, mozgott. Mit mozgott: sűrű, ideges mozdulatokkal rángatta a fejét és saját testét harapdálta.

Advertisement

Hamar meg is tudtam, mi a rémisztő aktivitás oka. Az állat szőrzetét - a feje búbjától az oldalán és hátán át a szemöcsszerű lábacskáiig - mindenütt a kutyatulajdonosok által csak "minibogáncs" vagy "ajókurvaanyját" néven emlegetett tüskés mag lepte el. Ezt próbálta kiszedegetni, szőrös magvakkal borítva el a naiv tervezője által emberi élettérnek megálmodott heverőt. "Okos kutya" - mondtam őszintétlenül, és megsimogattam. Vagyis megsimogattam volna, ha az ujjaim nem akarnak bele azonnal minibogáncsok szőrgombócaiba.

Advertisement

Füles azért lett tele minibogánccsal, mert míg én aludtam, az Imola elvitte a gyerekeket kutyát sétáltatni a Hármashatárhegyi reptérre.

Nekiültem, és kellemes félórát töltöttem azzal, hogy a magokat kitépkedjem a Füles szőréből. Külön mázli, hogy a kutyánk akkora, mint egy anorexiás tengeri malac, a drótszőréből pedig aránylag könnyen kitéphető a jókurvaanyját. De így is keserves félóra volt.

Advertisement

És hogy jön ide az Ismertelen Fideszes Tolvaj (IFT)? Hát úgy, hogy a rohadék növények azért nőhettek ki, mert reptér négy hónapja nem működik, mert úgy tűnik, valami mohó NER-milliárdos kinézte magának és kilobbizta, hogy a nemzeti vagyonkezelő és a Légiközlekedési Hatóság visszavonja a repteret régóta használó Műegyetemi Sportrepülő Egyesület szerződését és engedélyeit. Vágó Gábor volt LMP-képviselő egy korábbi mikroblogposztjában arra célozgatott, hogy Simicska Lajos lehetett ez az IFT. Nekem egyelőre fogalmam sincs, ki áll a kavarás mögött, de az biztos, hogy a reptéren óriásira nőtt a korábban a repülősök által gondozott fű. Aztán augusztus végén lenyírták a középső részt, de a szélén nagya dzsindzsa, itt lepte el a minibogáncs szegény Fülikét.

Advertisement

Nekem nincs bajom a vad növényekkel, főleg ha otthon, a négy fal között csinálják. De ez a rész hagyományosan bogáncsmentes volt, és nem az anyatermészet áradó életereje, hanem valami politikusfenekekbem szuszogó mohó seggfej miatt lett belőle kutya- vagyis gazdapokol.

Fülike most már bogáncsmentes, és mint látható, gőzerővel edz az Akcióra, elhatároztam ugyanis, hogy együtt nyomozom ki vele, ki állhat a reptér eldzsindzsásítása mögött.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter