Sarka Kata szerint az elŇĎbbi a k√°rosabb, Berki Kriszti√°n az ut√≥bbit√≥l retteg, √©s ami a legjobb, hogy mindkettŇĎ szerint a m√°sik a felelŇĎtlen.

Hajd√ļ P√©ter gyermekei anyja m√°r a m√ļltkor is eg√©szen elk√©pesztŇĎ magass√°gokba emelkedett, amikor azzal v√°dolta meg B√°lint Ant√≥ni√°t, hogy boszork√°nyokkal √©s m√°gusokkal akarja t√∂nkretenni az ŇĎ √©s a csal√°dja √©let√©t, most pedig megtudhattuk tŇĎle, mi√©rt jobb al√°vetni magunkat g√©nmanipul√°ci√≥s k√≠s√©rleteknek, mint egy szimpla herevasal√°s.

Sarka Kata ugyanis (√Ābrah√°m Edittel √©s Csonka Picivel egy√ľtt) r√©szt vett egy T-k√≥d nevŇĪ ‚Äútitkos g√©nmanipul√°ci√≥s k√≠s√©rletben‚ÄĚ, amely a bakt√∂vis gy√≥gyn√∂v√©ny √∂reged√©sg√°tl√≥ hat√°sait vizsg√°lja, √©s amivel kih√≠vta maga ellen Berki Kriszti√°n haragj√°t:

Mi sz√ľks√©ge van egy 29 √©ves nŇĎnek arra, hogy meg√°ll√≠tsa az idŇĎt, genetikailag fiatal√≠tsa mag√°t, kock√°ztatva az eg√©szs√©g√©t, vagy ki tudja, m√©g mit. A T-k√≥d-kutat√°s j√≥l s√ľlt el, de kromoszom√°lis szinten sz√≥lt bele Sarka Kata szervezet√©nek mŇĪk√∂d√©s√©be. Els√ľlhetett volna rosszabbul, lehetett volna eg√©szen m√°shogy is! Sarka Kat√°nak, b√°rmelyik k√©tgyerekes anyuk√°nak: MI√ČRT KELL R√ČSZT VENNIE EGY EMBERK√ćS√ČRLETBEN?

Advertisement

A v√°laszb√≥l kider√ľl, hogy Sarka Kata nemcsak, hogy nem felelŇĎtlen, de m√©g kifejezetten intelligens is:

Azzal vigy√°zunk √©rtelmesen az eg√©szs√©g√ľnkre, hogy bizonyos k√©nyes testr√©szeinket kivasaltatjuk, ahogy ŇĎ? Egy magyar kutat√≥csoport tudom√°nyosan al√°t√°masztott m√≥dszer√©vel sz√©p√ľlni, r√°ad√°sul betegs√©geket megelŇĎzni minden √©letkorban, anyukak√©nt is intelligens √©s elŇĎvigy√°zatos dolog. A hum√°nmegfigyel√©si program bebizony√≠totta: a T-k√≥d term√©szetes, n√∂v√©nyi k√©¬≠sz√≠tm√©ny √©s vesz√©lytelen. Igenis b√ľszke vagyok arra, hogy r√©szese lehettem a kutat√°snak.

Advertisement

Hát így csaptak össze korunk gigászai, mellesleg most már mindenki tudja legalább, mi az a T-kód.

(via Bors)

Fotó: Sarka Kata Facebook