This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Te hogyan oldanád meg ezt a matekpéldát?

Illustration for article titled Te hogyan oldanád meg ezt a matekpéldát?

Van humor a matematikában! Nagy tempóban terjed a neten ez a másodikos tankönyvből kifotózott feladat Lili életkoráról. Nem hittem el, de kiderült, hogy valódi.

Advertisement

Hiába osztják annyian az Organikusok blogon közzétett fotót, én sokáig nem tudtam 100 százalékosan elhinni, hogy ez tényleg egy igazi feladat egy létező könyvből. Aztán rámcsetelt Zoltán, és elküldte a bizonyító linket. Nem találok szavakat. Köszönöm. Ez tényleg az OFI másodikos kísérleti tankönyve, és a 64. oldalon ott figyel a példa.

De nem a felháborodástól, hanem az örömtől nem találom a szavakat, hiszen a gyerekeket minél hamarabb meg kell ismertetni ezzel a fajta humorral. És arra is jó ráébreszteni őket, hogy még egy matekkönyv szerzőinek sem szabad mindent puszira elhinni.

Advertisement

Nekem eddig egyébként Nyalka László fb-kommentelő megoldása tetszik a legjobban:

Látom gyűlnek szépen a megoldások, de arra nem gondolt senki h Lili a macska neve is lehet. Csak annyit kell tudni h kb mennyi idős kortól lehet egy macska ivarérett. Szerintem 1 macska vagy egy kutya 1 éves korára már utódokat hozhat a világra, s egy jó kis alomban lehet akár 9 kis szőrgombolyag is, tehát a válasz 1 év is lehet. :P

Advertisement

Jó irány, de nem pontos a megoldás! Ha tudsz jobbat, ne kímélj!

Share This Story

Get our newsletter