Van humor a matematik√°ban! Nagy temp√≥ban terjed a neten ez a m√°sodikos tank√∂nyvbŇĎl kifot√≥zott feladat Lili √©letkor√°r√≥l. Nem hittem el, de kider√ľlt, hogy val√≥di.

Hi√°ba osztj√°k annyian az Organikusok blogon k√∂zz√©tett fot√≥t, √©n sok√°ig nem tudtam 100 sz√°zal√©kosan elhinni, hogy ez t√©nyleg egy igazi feladat egy l√©tezŇĎ k√∂nyvbŇĎl. Azt√°n r√°mcsetelt Zolt√°n, √©s elk√ľldte a bizony√≠t√≥ linket. Nem tal√°lok szavakat. K√∂sz√∂n√∂m. Ez t√©nyleg az OFI m√°sodikos k√≠s√©rleti tank√∂nyve, √©s a 64. oldalon ott figyel a p√©lda.

De nem a felh√°borod√°st√≥l, hanem az √∂r√∂mtŇĎl nem tal√°lom a szavakat, hiszen a gyerekeket min√©l hamarabb meg kell ismertetni ezzel a fajta humorral. √Čs arra is j√≥ r√°√©breszteni ŇĎket, hogy m√©g egy matekk√∂nyv szerzŇĎinek sem szabad mindent puszira elhinni.

Nekem eddig egy√©bk√©nt Nyalka L√°szl√≥ fb-kommentelŇĎ megold√°sa tetszik a legjobban:

L√°tom gyŇĪlnek sz√©pen a megold√°sok, de arra nem gondolt senki h Lili a macska neve is lehet. Csak annyit kell tudni h kb mennyi idŇĎs kort√≥l lehet egy macska ivar√©rett. Szerintem 1 macska vagy egy kutya 1 √©ves kor√°ra m√°r ut√≥dokat hozhat a vil√°gra, s egy j√≥ kis alomban lehet ak√°r 9 kis szŇĎrgombolyag is, teh√°t a v√°lasz 1 √©v is lehet. :P

Advertisement

Jó irány, de nem pontos a megoldás! Ha tudsz jobbat, ne kímélj!