Távozik a Dortmundtól korunk egyik legelismertebb fociedzője

Jürgen Klopp a szezon végén elhagyja az idén alulteljesítő BVB-t, de mihez kezd magával utána?

A Borussia Dortmund sajtótájékoztatót jelentett be ma délután fél 2-re, de a lapok már tényként közlik, hogy Klopp távozása lesz a téma. A sikeredző a szezont még végigcsinálja, de utána a saját kérésére felbontják 2018-ig tartó szerződését.

Advertisement

A Bild már azt is tudni véli, hogy az utódja az a Thomas Tuchel lesz, akit a fél világgal hírbe hoztak az elmúlt egy évben, és aki Klopphoz hasonlóan a Mainz csapatánál szerzett magának hírnevet.

Klopp további céljairól egyelőre semmit nem tudni, csak azt, hogy a Bild szerint egy darabig pihenni szeretne, tehát nem egy másik csapat áll a távozás mögött. A Dortmund még mindig nincs biztonságban, hat pontra áll a 16., osztályozós helyen álló Paderborntól, és ugyanannyi pontja van, mint a Dárdai Pál irányította Herthának.

A 47 éves Klopp 2008-ban középcsapatként vette át a Borussiát, és rövid idő alatt Németország, majd Európa egyik élcsapatává alakította, méghozzá nem milliárdok segítségével, hanem okos menedzsmenttel: kétszer nyerték meg a Bundesligát, két éve BL-döntőt is játszottak.

Tavaly decemberben, a dortmundi krízis mélypontján amúgy ezt írtam :

Lehet, hogy Klopp még évekig vitézkedhet a Dortmunddal, egyszer-egyszer ki is használhatja a Bayern esetleges visszaesését, de hajlok rá, hogy jobban jár, ha elkezd megbarátkozni az elszakadás gondolatával. Nem azt mondom, hogy hagyjon félbe mindent, és álljon fel most rögtön, de a szezon végén már elgondolkozhat ezen.

Advertisement

Vagyis nagy meglepetés nem történt, a kérdés csak az, hol folytatja, miután feltöltötte az akkumulátorait? Vélhetően külföldre megy, de ha rám hallgat, nem valami szupercsapathoz, mert az annyira nem biztos, hogy fekszik neki, és könnyen lehet bukás a vége. Inkább egy alulteljesítő klubot választanék a helyében, amelynek az adottságai megvannak egy jó szerepléshez, csak jól kell összerakni a darabkákat, és nincs akkora nyomás, mint Barcelonában vagy a Man Citynél lenne. Lásd: Tottenham vagy Everton, de biztos máshol is akadnak ilyenek.

Mindenesetre sok sikert, várjuk vissza mielőbb!

(via BBC)

Fotó: Getty Images

Share This Story