J√ľrgen Klopp a szezon v√©g√©n elhagyja az id√©n alulteljes√≠tŇĎ BVB-t, de mihez kezd mag√°val ut√°na?

A Borussia Dortmund sajt√≥t√°j√©koztat√≥t jelentett be ma d√©lut√°n f√©l 2-re, de a lapok m√°r t√©nyk√©nt k√∂zlik, hogy Klopp t√°voz√°sa lesz a t√©ma. A sikeredzŇĎ a szezont m√©g v√©gigcsin√°lja, de ut√°na a saj√°t k√©r√©s√©re felbontj√°k 2018-ig tart√≥ szerzŇĎd√©s√©t.

A Bild m√°r azt is tudni v√©li, hogy az ut√≥dja az a Thomas Tuchel lesz, akit a f√©l vil√°ggal h√≠rbe hoztak az elm√ļlt egy √©vben, √©s aki Klopphoz hasonl√≥an a Mainz csapat√°n√°l szerzett mag√°nak h√≠rnevet.

Klopp tov√°bbi c√©ljair√≥l egyelŇĎre semmit nem tudni, csak azt, hogy a Bild szerint egy darabig pihenni szeretne, teh√°t nem egy m√°sik csapat √°ll a t√°voz√°s m√∂g√∂tt. A Dortmund m√©g mindig nincs biztons√°gban, hat pontra √°ll a 16., oszt√°lyoz√≥s helyen √°ll√≥ Paderbornt√≥l, √©s ugyanannyi pontja van, mint a D√°rdai P√°l ir√°ny√≠totta Herth√°nak.

Advertisement

A 47 √©ves Klopp 2008-ban k√∂z√©pcsapatk√©nt vette √°t a Borussi√°t, √©s r√∂vid idŇĎ alatt N√©metorsz√°g, majd Eur√≥pa egyik √©lcsapat√°v√° alak√≠totta, m√©ghozz√° nem milli√°rdok seg√≠ts√©g√©vel, hanem okos menedzsmenttel: k√©tszer nyert√©k meg a Bundeslig√°t, k√©t √©ve BL-d√∂ntŇĎt is j√°tszottak.

Tavaly decemberben, a dortmundi kr√≠zis m√©lypontj√°n am√ļgy ezt √≠rtam :

Lehet, hogy Klopp még évekig vitézkedhet a Dortmunddal, egyszer-egyszer ki is használhatja a Bayern esetleges visszaesését, de hajlok rá, hogy jobban jár, ha elkezd megbarátkozni az elszakadás gondolatával. Nem azt mondom, hogy hagyjon félbe mindent, és álljon fel most rögtön, de a szezon végén már elgondolkozhat ezen.

Advertisement

Vagyis nagy meglepet√©s nem t√∂rt√©nt, a k√©rd√©s csak az, hol folytatja, miut√°n felt√∂lt√∂tte az akkumul√°torait? V√©lhetŇĎen k√ľlf√∂ldre megy, de ha r√°m hallgat, nem valami szupercsapathoz, mert az annyira nem biztos, hogy fekszik neki, √©s k√∂nnyen lehet buk√°s a v√©ge. Ink√°bb egy alulteljes√≠tŇĎ klubot v√°lasztan√©k a hely√©ben, amelynek az adotts√°gai megvannak egy j√≥ szerepl√©shez, csak j√≥l kell √∂sszerakni a darabk√°kat, √©s nincs akkora nyom√°s, mint Barcelon√°ban vagy a Man Cityn√©l lenne. L√°sd: Tottenham vagy Everton, de biztos m√°shol is akadnak ilyenek.

Mindenesetre sok sikert, v√°rjuk vissza mielŇĎbb!

(via BBC)

Fotó: Getty Images