A ker√≠t√©ssel az a baj, hogy magyark√∂zpont√ļ gondolkod√°s sz√ľl√∂tte, m√°rpedig mi nem a magyarokat akarjuk t√°vol tartani, hanem a terrorist√°kat, n√©gereket sat√∂bbi. A mell√©kelt vide√≥b√≥l tudom√°nyosan megalapozott alternat√≠v √∂tletet mer√≠thet√ľnk.

A vide√≥ ugyan √°llatokr√≥l sz√≥l, de a tanuls√°g ugyanaz: a ker√≠t√©st csak mi l√°tjuk hat√°rz√°rnak. A bev√°ndorolni k√©sz√ľlŇĎ terrorista vagy n√©ger szem√©vel n√©zve a n√©gy m√©ter magas dr√≥t legfeljebb abban k√ľl√∂nb√∂zik egy sz√©kelykaput√≥l, hogy magasabb l√©tra kell hozz√°.

Afrik√°ban m√©hkasokkal v√©dik a termŇĎf√∂ldeket az elef√°ntok gar√°zd√°lkod√°s√°t√≥l, az elef√°ntok ugyanis rettegnek att√≥l, hogy a m√©hek az orm√°nyukba rep√ľlnek. Idah√≥ban meg farkas√ľr√ľl√©ket fr√∂csk√∂lnek a legelŇĎk k√∂r√©, hogy az arra j√°r√≥ farkasok azt higgy√©k, riv√°lis falka ter√ľlet√©n j√°rnak, √≠gy b√©k√©n hagyj√°k a ny√°jat.

Vajon mi lehetne a megfelelŇĎ biol√≥giai v√©delem terrorist√°k √©s n√©gerek ellen? A terrorist√°k nem szeretik a liber√°lis demokr√°ci√°t, a porn√≥t √©s az alkoholt. A n√©gerek a hideget nem szeretik. A megold√°s teh√°t: l√©gkondicion√°lt sztript√≠zb√°rokat kell √©p√≠teni a hat√°rra.

Ez az√©rt is jobb, mint a ker√≠t√©s, mert a vide√≥ban bemutatott m√≥dszerekhez hasonl√≥an nem akad√°lyozza az √∂kosziszt√©ma k√≠v√°natosabb szereplŇĎi, teh√°t p√©ld√°ul a gazdag √©s feh√©r k√ľlf√∂ldiek szabad mozg√°s√°t.

Advertisement

Szerintetek mivel lehetne fenntartható módon visszafordítani a terroristákat és a négereket?