This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tarr Béla még mindig félti a magyar demokráciát

Illustration for article titled Tarr Béla még mindig félti a magyar demokráciát

A szarajevói filmes iskolát vezető Tarr Bélát elkapta egy interjúra a Dazed Digital és megkérdezték a magyar helyzetről is.

Advertisement

Tarr főleg a filmjeiről és a filmes iskoláról beszél („Nem tanítani akarok, hanem felszabadítani!"), aztán az interjú készítője egy kérdés erejéig rátér Magyarországra is:

DD: Magyarországon megint nagy a feszültség. Mit gondol erről?

Tarr: A magyarországi helyzet szörnyű és úgy érzem, hogy a demokrácia veszélyben van. Néha-néha visszalátogatok, de egyáltalán nem leszek tőle boldog. Még mindig van annyi kapcsolatom Magyarországgal, hogy én vagy a Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke. Hétszáz filmkészítő választott meg erre a pozícióra, hogy képviseljem az érdekeinket és életben tartsam a magyar filmet, ami most nagyon nehéz. Megteszek minden tőlem telhetőt, de bevallom, hogy nem értem el sok sikert. Egy vesztes csatában harcolunk. Ha az emberek filmeket akarnak készíteni, akkor kompromisszumot kell kötniük a rendszerrel.

Advertisement

Tarr Béla tavaly nyitotta meg filmes iskoláját Szarajevóban. A tavalyelőtti A torinói ló volt az utolsó filmje.

Share This Story

Get our newsletter